Maşalacı, Metin Çelik'e Yüklendi

Kastamonu MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 612
Maşalacı, Metin Çelik'e Yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; ilimizin AKP Milletvekillerinden Metin Çelik 2016 Yılı Meclis bütçe görüşmelerinde söz alarak görüşlerini ifade ettiği konuşmasını basından takip ettim. Bazı sözlerine cevap vermeden geçemeyeceğim. Sayın vekil ambulans sayısının artmasından ve bölünmüş yollardan söz etti.

İlimizde 112 Acil Yardım Kurtarma Hizmetleri 57. Hükumet döneminde kuruldu ve o yıllarda Merkezde hizmet veriyordu . Evet, doğrudur ambulans sayısı azdı  fakat ekipler doktor, hemşire ve şoförden oluşuyordu . Günümüzde ise ambulans sayısı arttı fakat şimdi ekiplerde doktor yok. O zamanda hastanelerde ve hatta sağlık ocaklarında ambulanslar bulunmakta idi. Yine eleştirdiğiniz o dönemde hafızamızı yokladığımızda devlet bir bütündür ilkesiyle hareket edersek, köylere hizmet götürme birliği bünyesinden ilimize 19 ambulans alındı. Bunların büyük bir kısmı da sağlık kurumlarımıza devredilerek sağlık hizmeti sunmaya devam etti. Teknoloji ilerliyor bunu kimse inkar edemez. Diğer kurumların aktifinde bulunan ambulansların, sağlık kurumlarına devredilmesiyle, sanki bir illüzyonla istatistik birden artışmış gibi göstermek doğru bir yaklaşım değildir.

Biz MHP olarak 57. Hükumette iktidar ortağı olduk ve güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Ama hiçbir zaman 10-14 yıl geriye gidip eleştiri yapmadık . Bunun yerine yapılan hizmetlere teşekkür edip üzerine ne katkı sunabiliriz mantığı içinde hesap yaptık. 14 yıllık süreçte ilimize sağlık alanında Tosya ve en son olarak da Devrekani Devlet hastaneleri yapıldı. Bu hizmetler için de MHP olarak kendilerine halkımız adına teşekkür ediyoruz.

İlimizde yaptıkları konuşmalarında sağlık sektöründe çağ atladığımızdan bahsedenler, çevre illerimize hiç bakmıyorlar mı? Çankırı Merkez Devlet Hastanesini, Karabük Devlet Hastanesini, Çorum Hastanelerini yenilenip kapasitelerini arttırdığı halde , bizde gelişme yok. Büyük metropoller haricindeki bu çevre illere de her gün hasta sevk ediyoruz. Bizlerde hastamızı yer probleminden dolayı hastaneye yatırabilmek için sürekli yetkilileri aramak zorunda kalıyoruz. Sayın vekilimizi bir gün merkez Dr. Münif İslamoğlu Devlet hastanesinin acil servisini, vizite saatlerinde de poliklinikleri gezmesini oradaki durumu görmesini tavsiye ediyoruz. Son zamanlarda sürekli olarak Ambulans sayısından bahsedilmeye başlandı evet haklısınız sürekli il dışına sevkler olduğundan çok sayıda ambulansa ihtiyaç var. Kastamonu insanımız daha iyisine layık olması ilkesiyle tabi ki alınan ambulanslar ilimiz için kazanımdır.

Sayın vekilimiz 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce Haziran 2015 de ilimizde Anjiyo Ünitesinin kurulacağını ve halkımıza hizmet vermeye başlayacağını söylüyordu sormak isteriz aradan 9 ay geçti ne oldu bu Anjiyo ünitesi ? Bunun için günde kaç hastamız il dışına sevk ediliyor kendisi konuya vakıf mı acaba. Sayın vekil keşke milletin kürsüsünden milletimize son durumu belli olmayan Daday Ballıdağ hastanesinin durumundan, Üniversite hastanemizin akıbetinden ve 2014 yılında tekrar hizmet vermeye başlayacağını dile getirdikleri Uğurlu hastanesinden de bahsetseydi bizleri aydınlatmış olurdu, halkımız da sağlıkta çağ atladığımızı düşünebilirdi.

Sayın vekil aynı zamanda bölünmüş yollardan bahsetti. 2002 yılında 47 km. ile teslim aldıkları bölünmüş yol ağının ilimizde 300 km'ye ulaştırdıklarını kürsüden göğsünü gere gere söyledi. İlimizde Kastamonu-Seydiler (Azdavay kavşağı), Devrekani kavşağı-Devrekani, Kastamonu-Araç, Kastamonu-Ilgaz dağı Diphan mevkii, Taşköprü-Hanönü karayolu yol ağı olmak üzere yaklaşık 140 km bölünmüş yol ve bununda büyük bir kısmı mıcırlı asfalt. D-100 karayolunu da eklersek (yaklaşık 55 km.) toplamda yaklaşık 200 km.'ye yakın bölünmüş yol ağı mevcuttur. Bu hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Keşke sayın vekil o kürsüden 2007 yılında yapımına başlanıp, 90 gün önce açılacağı ifade edilen ve halen de yapımı devam eden doğu çevre yolunun, söz verilip de akıbetinin ne olduğu bilinmeyen Kastamonu- İnebolu yol ağını, diğer ilçerimizi ana yollara bağlayacak olan Daday yolu ve Ağlı-Azdavay-Pınarbaşı, Kastamonu-Tosya yol ağlarının son durumunu ve ne zaman ulaşıma açılacağının tarihini ifade etseydi de bizde sayın vekili ayakta alkışlasaydık. Bu arada kendisi konuşmasında unutmuş olsa gerek, Ilgaz Tüneli için de partisinin katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Sanırım sayın vekil karayolları bölge müdürlüğünün ilimiz bünyesinde olduğunu da bir an için unuttu! Yine o kürsüden bölge müdürlüğümüzün uhdesinde olan Çankırı, Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinin de bu zaman zarfında ne kadar bölünmüş yol ağı yapıldığını da belirtip, ilimizde kendilerine 3 milletvekili veren kadirşinas Kastamonu halkına, iktidarın konforunun nasıl bir şey olduğunu ifade etseydi.Sevgili Kastamonulu hemşehrilerim, biz MHP olarak müspet milliyetçilik anlayışı içindeyiz. Örneğin suya atılan taş, nasıl halkalar halinde yakamozlar çıkarıyorsa, biz de bu yakamozları, öncelikle ailemiz, mahallemiz, beldemiz, şehrimiz, ülkemiz, milletimiz, devletimizin huzuru sükunu mutluluğu ve müreffeh olması için kurulmuş bir millet eseriyiz. Şehrimiz de hayırlı yapılacak hizmete katkı, hayırsız ve şehrin dinamiklerine aykırı gördüğümüz hususlarda tenkit, denetleme ve iktidardakileri uyarmakla görevli ve yükümlüyüz.

Siyaseti sivil, milliyetçi ve demokrat olarak yürüten MHP, halkı uyarma, aydınlatma vazifesini yürütmektedir. Sayın Çelik'e tavsiyemiz ve isteğimiz, icracı vekillik yapması, merkezin verdiklerine rıza göstermek yerine şehrimize daha fazla, daha iyi kamu hizmetlerini ve kaynaklarının aktarımını sağlamasıdır. Devri sabık yaratarak siyaset üretmenin Kastamonu'ya faydası olmayacaktır. Kamuoyuna saygılarımla.."

(KG)