Maşalacı "AYI" Logosu Kastamonu'ya Hakarettir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 1444
Maşalacı &quotAYI" Logosu Kastamonu'ya Hakarettir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değerli Hemşehrilerim,

AKP İl Başkanı Av.Halil Uluay, son günlerde Kastamonu kamuoyunu meşgul eden “Kastamonu’nun logosunun ayı olması gerektiği ” hususunda yerel basınımızda da yer alan bir açıklamada bulundu.

AKP İl Başkanı Halil Uluay : “Kastamonu’nun logosunun ayı olması gerekiyor. Çünkü bazı şeylerin üzerine doğru gitmezseniz yani toplumsal algının peşine düşerseniz, bu algının altında ezilirsiniz. Bu tür algının üzerine gitmek gerekiyor ki, bu algı kırılabilsin. Biz, Kastamonulular olarak ayı lafından alınıyorsak, bunlar sürekli bizim ilerleyen yıllarda da üzerimize gelecektir. Biz, şehir olarak bunu daha fazla geciktirmeden, yüzleşmemiz gerekiyor. Ülke genelinde Kastamonuluların, kendilerine etiket olmuş ayı algısının, bu yüzden yıkılması için bir şey yapıp, bir yerden bu olayla yüzleşmemiz gerekiyor. “dedi.

Uluay: “Ayının Kastamonulularla kıyaslanabileceğini ve aynı özelliklere sahip denilebileceğini” söylüyor. Neymiş efendim; ayı, özgürlüğüne düşkün bir hayvanmış, ormanlarda istediği gibi dolaşırmış. Kastamonu da özgürlüğüne düşkün bir şehir olduğu için AKP İl Başkanı, ayı ile Saygıdeğer Kastamonulular arasında bir benzerlik kuruyor.

Değerli Hemşehrilerim,

Yukarıdaki açıklamaları okuyunca Kastamonu’nun diğer illere göre neden geri kaldığını, Türkiye’de en kötü yolların neden ilimizde olduğunu, iller arasında en geri sağlık hizmetinin neden şehrimizde olduğunu ,insanlarımızın neden tedavi olmak için akın akın çevre illere gittiklerini, 10 kilometrelik çevre yolunun neden 10 yıldır bitirip hizmete açılamadığını, inşaatı yarım kalmış iki hastanenin neden çürümeye terkedildiğini  herhalde anlamışsınızdır .Çünkü bizi yönetenler bu işlerle değil de ayı meselesiyle uğraşıyorlar.

Ülke bir seçime giderken çözüm sürecinin sonucu olarak adeta iç savaş yaşanmakta. Bazı şehirlerimizde girilemeyen mahalleler var. Ankara’daki terör olayında 97 insanımızı kaybettik. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Köylümüz ve esnafımız borç batağına düşmüş. Memurumuz , işçimiz , emeklimiz herkes borçlu. Ülkede en çok açılan resmi kurum icra  daireleri. İşte ülkenin ve ilimizin durumu bu haldeyken bile, AKP İl Başkanının gündeminde şehrin logosunun “ayı” olması var. Bunun gerekçesini açıklarken de “ Kastamonulular ayı ile kıyaslanabilir.

Kastamonulular ayı ile aynı özelliklere sahiptir.” diyerek de Şerife Bacı’nın torunları olan Saygıdeğer Kastamonululara hakaret ediyor.

Ayıyı logo yapıp da yıllardır birilerinin Kastamonumuz ile ilgili yaptıkları o sıradan esprileri , haklı mı çıkaracağız ? Yıllardır Candaroğlulları Devleti’nin bayrağı logo olarak kullanılıyor. Yok eğer bu logodan başka manalar çıkartıp değiştirmek istiyorsanız Kastamonu’nun tek logosu, milli mücadelenin sembolü olan kağnısının başındaki Şehit Şerife Bacı figürü olabilir.

Değerli Hemşerilerim,

1 Kasım Milletvekili Seçimi için sandığa gittiğinizde lütfen sizleri aşağılayan, sizlere hakaret eden,  sizlere tepeden bakan  bu zihniyete dersini verin.

Kastamonu kamuoyundaki tartışmalara ışık tutması amacıyla , bu konuyu saygılarımla arz ederim.

Bu vesileyle Ülkemizin Geleceği olan Milliyetçi Hareket Partimizin Bilge ve Dürüst Lideri , Türkmen Beyimiz Sayın Dr.Devlet Bahçeli; 15 Ekim Perşembe akşamı Saat:19:00’da Show Tv – Haber Türk Tv ortak yayınında Türkiye’nin Nabzı Özel programına konuk olacaklardır . Değerli tüm Kastamonu halkımızın bilgilerine sunarız.

HACI İBRAHİM MAŞALACI / MHP KASTAMONU İL BAŞKANI