Maşalacı "Çoğunluk belli bir sendika üyesidir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, mülakatlarda başarılı puan alan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun belli bir sendikada üye olduklarını söyledi.

  • 1062
Maşalacı "Çoğunluk belli bir sendika üyesidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Geçtiğimiz günlerde okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı mülakatları yapıldı. Kulağımıza gelen bilgilere göre bu yapılan mülakatlarda başarılı puan alan öğretmenlerin büyük çoğunluğu belli bir sendika üyesi oldukları görülmüştür.

En kıymetli varlığımız olan evlatlarımızı geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, eğitiminin en iyi şekilde almasını amaç edinmesi gereken milli eğitimin bu tür siyasi konularla gündeme gelmesi bizleri son derece rahatsız etmektedir.

Defalarca uyarılmasına rağmen her alanda olduğu gibi eğitim gibi önemli bir konuda da liyakat esasına dayalı görevlendirmeler yapılması gerekirken belli bir sendika üyeliğini pozitif ayrıcalıkmış gibi görmek, gelecek nesillerimize yapılabilecek en büyük ihanettir.

Ayrıca Kamu da çalışan memurlarımızın tayin, atama, terfi gibi durumlarında Amirleri ve Müdürleri tarafından bağlı oldukları sendikalarından ayrılarak malum sendikaya üye olmaları gerektiği gibi söylemler ve baskıların olduğu da kulağımıza gelmektedir.

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimin ardından ülkemizde oluşan adına Yenikapı Ruhu dediğimiz birlik ve beraberlik ruhunun oluşmasında öncülük yapan başta Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ve Türk Milliyetçileri'nin rolünü kimsenin inkâr etme şansı yoktur.

O karanlık gecede tankların ve namluluların önünde sadece vatan millet sevgisi ile dimdik duran milliyetçi-ülkücü hareket, bu ülkenin bir daha beka sorunu yaşamaması ve benzeri darbe girişimlerinin olmaması için göstermiş olduğu duruş ortadadır.

MHP Lideri ve teşkilatlarının bu duruşu büyük Türk milleti başta olmak üzere ülkeyi yöneten sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından da övgülerle karşılanmıştır.

Üzülerek ifade ediyorum ki!!! Taşrada ikili dialoglarda ve kamuoyu nazarında liyakat ve sadakatten bahsedilirken maalesef uygulamaya geldiğinde siyasi hesaplarla bu duruşu görmezden gelen yada gölgede bırakmak isteyen siyasetçilerin bürokratların ve idarecilerin olduğunu görüyoruz.

Yine bu doğrultuda özellikle kamuya Taşören işçi alımında, kamu dairelerinde yetkili bürokratların iş müracatında bulunan vatandaşlarımızı bir siyasi partiye yönlendirerek o partiye üye olması gerektiğini ifade ettiklerini duyuyoruz.
Özellikle yakın zamanda gerçekleşen milli eğitimdeki bu mülakatların sonuçlarına bakılacak olursa ne liyakat esasının nede ülkemizde oluşan bu birlik ve beraberlik olgusunun dikkate alınmadığı görülmektedir.

Adaletsizliğin yaşandığı insanların ötekileştirmeye devam edildiği uygulamalar milletimizi son derece rahatsız etmektedir.

Bu mülakatların yapılmasında sorumluluğu olan yetkili ağızlardan(komisyonlardan) bu mülakattan başarı elde eden müdür, baş müdür yardımcısı ve müdür yardımcısı adaylarının kaçının malum sendika üyesi olduğunu kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz.

Aksi takdirde bu durum malum sendikanın sendika değil de adeta mülakatlarda başarılı olma kursuna dönüştüğünü ortaya koyacaktır.

Zira unutulmamalıdır ki Ülkemizde 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması isteniliyorsa liyakat ve sadakat esasına dayalı olmak koşuluyla sendika ve siyaset gözetmeksizin kişileri ayrıştırmadan değerlendirmelerde bulunarak hakkaniyet ölçüsünde kararlar verilmesi gerekmektedir.

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bu ve benzeri uygulamaların takipçisi olacağımızı ve konuyu başta Genel Başkanımız olmak üzere genel merkezimizde ki ilgili birimlere rapor edeceğimizin bilinmesini isteriz."