Mehmet Feyzi Efendi anılacak

TÜRKAV, Mehmet Feyzi Efendi'nin 33. Vefat yılı etkinliklerini açıkladı.

  • 2351
Mehmet Feyzi Efendi anılacak

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şube Başkanı Hamdi Özden, Mehmet Feyzi Efendi’nin vefatının 33. Yılı münasebetiyle açıklamada bulundu.

Özden; “Büyük milletler büyük insanlar yetiştirirler, o büyük insanlar da milletlerine yol gösterirler, yön veririler. Toplumlarının değer verdiği o kişiler mensubu olduğu milletinin değer yargılarını benimseyen, yaşayan ve onlara katkıda bulunan kişilerdir. O insanlar inandıkları kutlu davalarında her türlü zorluğa rağmen istikametten sapmadan milletlerinin sosyal problemlerine çözüm bulurlar ve gelecek nesiller için fikir üretirler. Şanlı Türk Milletinin yetiştirdiği o büyük insanlardan biri de; şehrimizin son dönem medarı iftiharı, Türk Milliyetçiliği fikir sisteminin manevi mimarı, büyük mütefekkir ve alim Mehmet Feyzi Efendi’dir. Mehmet Feyzi Efendi’nin, günümüzde önemi daha da iyi anlaşılan fikir ve görüşlerinin, necip milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için ortaya koyduğu reçetelerin başta Kastamonu halkı olmak üzere tüm Türk-İslâm alemine anlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Mehmet Feyzi Efendi kabri başında anılacak

TÜRKAV olarak Mehmet Feyzi Efendi’nin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini söyleyen Hamdi Özden, “Kastamonu Belediyesi ve Kutlu Bilgi Derneği’nin katkılarıyla hazırladığımız ve her yıl halkımızın yoğun teveccühüne mazhar olan programımız bu yıl da 6 Mart 2022 Pazar günü saat 11.00’de Mehmet Feyzi Efendi’nin kabri başında Kastamonu’nun güzide hocaları tarafından okunacak Yasin’i Şerif ve ardından yapılacak hatim duası ile başlayacak. Dua sonrasında Eğitim Merkezi bahçesinde programa katılanlara ikramda bulunulacak. Etkinliğin öğleden sonraki kısmı saat 14.00’te Kuzeykent’teki Grand Moni Konferans salonunda başlayacak. Salondaki program, açılış konuşmalarının ardından Kastamonu Eski Müftüsü Osman Şahin’in ‘Mehmet Feyzi Efendi’nin Manevi Mirası’ konulu konferansıyla sona erecek” diye konuştu.

Program canlı yayınlanacak

Tüm Kastamonuluları, Mehmet Feyzi Efendi sevenlerini 6 Mart 2022 Pazar günü saat 11.00’de Gümüşlüce Kabristanına beklediklerini belirten Özden, “Katılamayanlar için programın her aşaması TÜRKAV Kastamonu sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlanacaktır. İlgili yayınımızı izlemeye davet ediyoruz. Programa katılacak bütün halkımıza şimdiden teşekkür eder, Mehmet Feyzi Efendi’nin anılmasına ve anlaşılmasına vesile olunmasını temenni ederiz” dedi.