'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'

İYİ Parti Tosya eski İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, İYİ Parti'den Kastamonu Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Güvenç, 'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum.' dedi.

  • 1794
'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'

İYİ Parti İl Başkanlığında parti teşkilatı mensupları ve vatandaşların katılımı ile açıklama yapan milletvekili aday adayı Mustafa Güvenç, kendisine ait bir firması olduğunu belirterek, “Eğitim, proje, inşaat işleri yürütmekteyim. Firmamın dışında da yine üniversitelerde eğitimler vermekteyim. Bozok Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi gibi üniversitelerde öğretim görevi yaptım. Öğretim görevinin yanında yine savunma sanayi firmalarına destekler veriyorum. Bunlar hem proje bazlı, hem eğitim bazlı, hem fuar desteği bazlı. Mesleki eğitimler ile ilgili bir sürü meslek programı yazdım. Bunlar Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmış meslek programları. Bu şekilde bir yanımda var. Sivil toplum kuruluşlarında Ankara'da aktif biriyim. Tosya Derneğinin kurucusuyum. Kastamonu dernekleri federasyon kurucu yönetimindenim. Kastamonu Vakfının bünyesinde yine işler yapıyoruz. Bu şekilde Kastamonu ile Ankara arasında bir köprü vazifesi görüyorum.” dedi.

"Memleketimiz için duyduğum sorumluluk nedeniyle milletvekili olmak istiyorum"

Güvenç, “Tosya'da 2019 seçimlerinde belediye başkanı adayı oldum. Bizi yetiştiren memleketimize bir sorumluluk olarak başladık bu işe. Tosya ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Siyasi geçmişim bu şekilde. Toplumu ötekileştirenlere, sağlığı, adaleti, eğitimi bitirenlere, Sinan Ateş'in katillerine karşı pudra şekercilere, toplumumuzu bölenlere karşı, mafyalara, çetelere, depremde çadır satanlara karşı Kastamonu'dan Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Milletvekili olma amacım hiçbir şekilde dokunulmazlık kazanmak veya bundan avantaj sağlama amaçlı değil. İkisine de ihtiyacım yok. Memleketimiz için duyduğum sorumluluk nedeniyle desteklerinizle milletvekili olmak istiyorum. Sizlerden, sizin içinizden çıkan biriyim. Ulaşılamayan bir vekil olmayacağım. Samimiyetime inanmanızı istiyorum. Zaten bu insanların bir araya gelmesi de bu diye düşünüyorum. Sağ olsun, eski kurucu başkanlarımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız bunu görerek yanımdalar. Hiçbir şekilde aramızda maddi, akrabalık ya da farklı bir bağ yok. Tamamen İYİ partimize olan gönüldaşlıktan diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"Birleşe birleşe kazanacağız"

Farklı dünya görüşündeki 6 siyasi partinin belli müştereklerde bir araya gelerek birleşe birleşe kazanacaklarını söyleyen İYİ Parti Kurucu eski İl Başkanı İlhan Engin, "Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan arkadaşlara başarılar diliyorum. Elimizden geldiğince çalışacağız. Seçimde sandıklara sahip çıkmalıyız. En önemli konu bu. Seçim sonrası sandıklarda görevli partili arkadaşlarımız İlçe Seçim Kuruluna oylar teslim edilinceye kadar takip etmeliler." dedi.

'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'
'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'
'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'
'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'
'Memleketime karşı sorumluluk duyuyorum'