'Memurun vebali yeter sana'

Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Yönetimi adına Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu açıklama yaparak, 'Memurun vebali yeter sana.' dedi.

  • 3025
'Memurun vebali yeter sana'

Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, 2023 yılı sendika çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahvecioğlu, "Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı olarak hizmet kolumuzdaki kurumlar ile 19 ilçemizde mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımız sonucu bize inanıp üyeliği ile destek veren memur arkadaşlarımıza sonsuz şükran ve saygılarımızı sunarız." dedi.

"Memurun vebali yeter sana"

Kahvecioğlu, "Sendikaların başarısının her yıl 15 Mayıs’ta kurumlarda yapılan üye sayım tespitiyle ölçüldüğünü belirten Satılmış Kahvecioğlu, "Kastamonu ilimizde hizmet kolumuzda faaliyet gösteren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü haricindeki diğer kurumlarda Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı olarak 601 üyeye sahip olup en yakın sendikanın 493 üyesi bulunmakta iken hizmet kolumuzda bünyesinde en çok sözleşmeli personel çalıştıran ve idaredeki bir müdür yardımcısı tarafından tek yönlü sendikal çalışma sonucu Kastamonu Gençlik ve Spor il Müdürlüğü dahil edildiğinde diğer kurumlarda sayı olarak yakın sendikayı öne çıkarmıştır. Sevgili müdür yardımcısı kardeşim biliyorum ki müdürlüğünüzde oldukça işçi çalışıyor senden ricam masanın üzerine bir işçi maaş bordrosu bir de memur maaş bordrosu koy sonrada başını iki elinin arasına al ve düşün inşallah ne kadar başarılı olduğunu anlarsın, memurun vebali yeter sana." diye konuştu.

"Hizmet kolumuzdaki memur arkadaşlar adına bizleri üzmüştür"

Kahvecioğlu şöyle devam etti:

"Memurların sosyal ekonomik haklarının yükseltilmesi için sendikal faaliyetin ve çalışmanın yok sayılarak sadece sayı olarak öne geçmekten başka bir amaç gözetilmemesi bizleri Kastamonu hizmet kolumuzda çalışan memur arkadaşlar adına üzmüştür.

Sendikal alanın kontrol altına alınarak memurun sesini kesmeye çalışsalar da, biz üyelerimiz destek verdiği sürece susmadık ve susmayacağız. Türk memurunun insanca, saygı duyulacak onurlu bir çalışma ortamı sağlanması için gece gündüz durmadan usanmadan çalışacağımızı basın aracılığıyla kamuoyuna saygı ile duyurur değerlendirmeyi takdirlerine sunarız."