MHP'den 'Adım Adım 2023 Köyüm Benim' toplantıları

MHP'nin 'Adım Adım 2023 Köyüm Benim' toplantıları Kastamonu'da devam ediyor.

  • 1793
MHP'den 'Adım Adım 2023 Köyüm Benim' toplantıları

“Adım Adım 2023 'Köyüm Benim'” toplantıları çerçevesinde Kastamonu’ya gelen MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Amerikalıların geçmişte beton ile kapattıkları kuyuları tekrar açarak petrol ve doğal gaz aradıklarını belirterek, “Türkiye, günlük 100 milyon metreküp doğal gaz harcıyor. Buna karşılık 35 milyon dolar ödeme yapıyor. Kastamonu’nun bu yılki 10 aylık ihracatı 6 milyon dolardır. Sadece 2 saatlik doğal gaz faturasını ödeyebiliyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP Genel Merkezi tarafından Türkiye’nin tüm illerinde başlatılan “Adım Adım 2023 'Köyüm Benim'” toplantıları Kastamonu’da devam ediyor.

“Kastamonu’nun 10 aylık ihracatıyla ülkenin sadece 2 saatlik doğal gaz faturasını ödeyebiliyoruz”

Köy gezileri çerçevesinde Akkaya ve Karadere bölgesinde bulunan köyleri ziyaret eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Kastamonuluların vermiş olduğu mücadeleleri bizler çok iyi biliriz. İstiklal Yolu’nun ne demek olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. O mühimmat taşınmasaydı, Şerife Bacı’lar kağnılarla o mühimmatı taşımasaydı bizler Hataylı olarak belki de Fransızların işgali altındaydık. O yüzden gerçekten gurur duyulacak bir memleketiniz var. Cenab-ı Allah burada ağız tadıyla sizlere yaşamayı nasip etsin.” dedi.

2018 yılından itibaren Türkiye’nin, özellikle savunma sanayisinde adından söz ettirdiğine değinen Kaşıkçı, “1970’lı yıllarda Kıbrıs Barış Harekatında NATO’nun silahlarımızı kullanmayacaksınız dediği zaman nasıl ortada kaldığımızı herkes biliyor. Bugün Allah’a şükürler olsun Türkiye, kendi ihtiyacı olan silahı, mermiyi ve savunma sanayisindeki tüm ihtiyaçlarını artık kendisi üretmeye başladı. Savunma sanayisindeki işlerin dışında enerji konusunda da büyük işler yapıyoruz. Bir ülkenin bağımsız bir şekilde yolculuğunu devam ettirebilmesi için Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi öncelikle ekonomik bağımsızlığını ele alması gerekiyor. Biz, Türk milleti olarak her yıl milyarlarca dolar parayı götürüp petrol ve doğal gaz için harcıyoruz. Bu parayı öderken bir taraftan da şunları söylüyoruz. Suriye’nin Kamışlı ilçesinde çıkan bu petrol, 10 kilometre ilerisinde Nusaybin’de mesela niye çıkmıyor. Irak’ta Kerkük’te olan petrol, Hatay’da neden çıkmıyor. Hatay’ın hemen altında 20 kilometre ilerisinde Suriye’de petrol kuyuları bulunuyor ama bizde yok. Büyüklerimizin bize anlattığı kadarıyla eskiden Amerika’dan ülkemize geldiler ve açtıkları kuyuları beton ile kapatıp geri gittiler. Aslında Türkiye’de petrol ve doğal gaz var ama çıkartılmaması noktasında büyük bir engel var. Allah’a şükürler olsun özellikle 2018 yılından sonrasında Cumhur İttifakı’nın ortaya koymuş olduğu güç ile birlikte artık Türkiye kendi kara sınırları içerisinde petrol ve doğal gaz arama konusunda çok iyi seviyeye geldi. Daha dün terör örgütleri mensuplarından alınan Cudi ve Gabar Dağında bugün Türkiye Petrollerinin sondaj makineleri çalışıyor. Daha dün Adana’nın Ceyhan ilçesinde çok önemli bir petrol rezervi bulundu ve çıkartılması noktasında çalışmalar başlatıldı.” diye konuştu.

Türkiye’nin sadece 1 günlük doğal gaz ihtiyacının 100 milyon metreküp olduğunu ve bunun içinde 35 milyon dolar her gün ödeme yaptığını söyleyen Kaşıkçı, “Özellikle denizlerimizdeki doğal gaz yataklarını biz Türk milleti olarak bilmiyorduk. Hani bizde bir atasözü vardı, ‘su akar Türk bakar’ diye. Bizler, daha düne kadar denizlere çok iyi bakan bir ülke değildik. Bizlerde artık Allah’a şükür denizlerde doğal gaz arama çalışmalarına başladık. Ben Karadeniz’de yapılan sondaj çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Günlük Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacı 100 milyon metreküptür. Bizim bir günde doğal gaz için harcadığımız para 35 milyon dolardır. Ben, Kastamonu’ya gelmeden önce ihracat rakamlarına baktım, dünyaya ne satıyor merak ettim. Kastamonu, bir orman şehri. Burada orman ürünleri revaçta. Dolayısıyla orman üretimi var. Birçok ülkeye de orman ürünleri satılıyor. Kastamonu’nun 2022 yılının 10 aylık toplam orman ürünlerinde yapmış olduğu ihracat miktarı 6 milyon 200 bin dolardır. Kastamonulular olarak 1 yıllık orman üretiminiz ve bu ürettiğiniz ürünlerin dışarıya yapılan ihracatıyla elde edilen kazanç 6 milyon dolar. Ama Türkiye’nin sadece 1 günde doğal gaza ödemiş olduğu para 35 milyon dolar ülke olarak. Yani Kastamonu’nun 1 yıl boyunca ürettiği orman ürünleri Türkiye’nin sadece 2 saatlik doğal gaz faturasına denk geliyor. Enerjide ne kadar büyük bir açık olduğunu daha iyi kavrayın diye sizlerle bu rakamları paylaştım. Allah’ın izniyle Mart ayından sonra inşallah bizim Karadeniz’de bulmuş olduğumuz doğal gazı kendi milli sistemimize getirip monte edeceğiz. Allah’ın izniyle 2023 yılına doğru gidiyoruz. Ekonomik olarak bazı problemlerimiz ya da sıkıntılarımız olabilir. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle 2018 yılında Türkiye’de terör örgütlerinin belini kır ve onları toptan bitir diye açık bir şekilde desteğimizi açıkladık. Bugün geldiğimiz noktada DEAŞ’ından PKK’sına, PYD’sine kadar hepsiyle hem yurt içinde hem de yurt dışında çok kararlı bir mücadele başlattık. Allah’a şükürler olsun bugün Türkiye, terör belasından kurtulmaya az bir vakti kaldı. Bu konuda verdiğimiz tüm destekler Sayın Cumhurbaşkanımıza helali hoş olsun. Geldiğimiz noktada Türkiye’yi terör belasından kurtarmak için önemli bir azim ve gayret içerisindeler. İnşallah bundan sonrada Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin ekonomik refahını yükseltecek, milletimizi bolluk ve bereket içerisinde yaşamını sürdürmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarını tamamlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu geçmişte birçok kez yaptı, başarılı oldu. İnşallah bundan sonrada yapacaktır. Bizlerde bugün MHP olarak ülkemizin layık olduğu yere yürüyebilmesi için oylarınıza ve desteğinize ihtiyacımız var. Bu desteği de vereceğinize inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

“Gittiğimiz her yerde büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz”

Gittikleri her yerde büyük bir teveccüh ile karşılandıklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere bir seçim sürecine girildi. Genel Başkanımızın talimatıyla illerde başlatmış olduğumuz programları öncelikle ilçelerimizde, sonrasında da köylerimizde ve beldelerimizde devam ettiriyoruz. Önümüzde önemli bir süreç bulunuyor. Bu süreci hepimiz yakinen takip ediyoruz. Memleket meselelerine hepimiz vakıfız. Bu anlamda Kastamonu mayası sağlam illerimizden bir tanesi. Bizim toprağımız, mayamız sağlamdır. Bu yüzden istikametimizde bellidir. Kararımız net, dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah Allah’ın izniyle bu önümüzdeki seçimde çok büyük bir oy ile ikinci tura bırakmadan seçeceğiz. Fakat bunu yaparken sizlerden istirhamımız MHP’yi, üç hilali boynu bükük bırakmayın. Burada eksik olan vekilimizi seçerek Ankara’da da güçlü bir şeklide MHP’nin temsil edilmesini sağlayın. Biz vekillik istiyoruz. Çünkü sizlerin derdi bizlerin derdi oluyor. MHP sizlerin yuvası, her daim gelebileceğiniz yer. Bu yüzden Cumhur İttifakı bünyesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte kimin kiminle yol yürüdüğü bellidir. Herkes en küçük bir şeyden bile sinekten yağ çıkarma derdinde. Ama bizler hep işin rahmani tarafına bakacağız, şeytani tarafını bırakacağız. İnşallah birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Birlikte olup birlikte yürüyeceğiz. İnanıyorum ki halkımızda bizleri bağrına basacak, gittiğimiz her yerde büyük bir teveccüh ile karşılanıyoruz. İnşallah bu süreç hem Kastamonu’muz için, hem köylerimiz için, hem ilçelerimiz için hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur.”

Konuşmaların ardından Kaşıkçı ve Vidinlioğlu, toplantıya katılan vatandaşların sorularını yanıtladı.

Köy gezileri çerçevesinde MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, MYK Üyeleri Yüksel Aydın, Davut Haskırış, MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, MHP Belediye Meclis Üyeleri, MHP İl Genel Meclisi Üyeleri, kadın çalışma grupları da eşlik etti.