MHP'den Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Basın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

  • 614
MHP'den Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Basın Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk, 92 yıl önce dünyanın hasta adam dediği  ve paylaşmak üzere yer yer işgal ettiği bir coğrafyada olmazı gerçekleştirdi.  Güçlü ordulara karşı, Türk milletine duyduğu güvenle birlik beraberliği sağladı ve direndi. Yenilmez denilen ordular yenildi. Düşman yurttan kovuldu. Sıra  devletin idare şeklini belirlemeye geldi. TBMM, yeni devletin idare şeklini de “Cumhuriyet” olarak kabul etti. Artık millet, kendi seçtiği temsilcileri vasıtasıyla ülkeyi idare edecekti. Böylece tek adamın ülkeyi idare etmesi sona erdi.

“Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek dil” anlayışı Cumhuriyetimizin temel felsefesini oluşturdu. Milletin adına “ Türk Milleti” dendi. Atatürk: “ Ne mutlu Türk’üm diyene.” sözüyle  milleti oluşturan fertlerin ırk esasına değil,  aidiyet esasına göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Ülkede yaşayan insanların menşei farklı ırklardan gelmiş olabilir. Ama o insanlar Türklük üst kimliği altında mutlu bir şekilde yaşayabiliyorlarsa Cumhuriyet, hedeflediği amaca ulaşmış demektir. Geçtiğimiz günlerde Nobel kazanan aydınımızın ırkını öğrenmek için kendisine soru soranlara “ Türklüğümle gurur duyuyorum.” diye verdiği cevap bu duruma en güzel örnek olmuştur.

Son yıllarda” başkanlık sistemi” adı altında tek adamlık heveslileri ortaya çıktı.  “Bana 400 milletvekili verin.” istekleri işte bu durumun tezhürüdür. Ama millet,” Her şeyi ben bilirim. Her şeyi ben yaparım. Her şey benden sorulur.” diyenlere  7 Haziran’da “ hayır” dedi.

Yine Cumhuriyet’in temel niteliklerini, devletin kuruluş esaslarını düzenleyen Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek, Anayasa’daki” Türklük” kavramını kaldırarak “ Türkiyelilik” diye yeni kavram yaratmak, ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler ortaya çıktı. Bu kişiler AKP hükümetinin gösterdiği hoşgörü ile büyüdü, mesafe aldı, bugün ülkeyi tehdit eden, sokağa çıkma yasaklarına sebep olan, tekrar şehitler gelmesine sebep olan bir hale geldi.

Türkiye’nin beka sorunu haline gelen bölücü terörün kökünün kazınması, ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin tesis edilmesi, vatandaşlarımızın canından ve malından emin kılınması, birlik ve beraberliğimizin tahkim edilmesi, geleceğimizin teminat altına alınarak ufkumuzun aydınlatılması, insanlarımızın yaşatılması ve Cumhuriyet’imizin ilelebet payidar olması  öncelikli hedefimizdir.

Yüce Milletimizin ve Kastamonulu hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.