'Milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz'

27. Dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Çelik, CHP İl Başkanı Erbilgin'e seslendi. 'Milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz.'

  • 1168
'Milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz'

14 Mayıs'ta yapılan Genel Seçimlerde; Milletvekillik seçimi tamamlanırken, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'inci tura kaldı.

28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2'inci tur seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, dün vatanseverlik yönünde açıklamalarda bulunarak AK Parti'yi, Kastamonu Milletvekili adaylarından Mehmet Umur'u, Halil Uluay'ı ve 27. Dönem Milletvekili Metin Çelik'i eleştirmişti.

27. Dönem Milletvekili Metin Çelik, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'e, "Şehitlerimizin katillerine tek laf edemeyen siz şimdi vatanseverlik nutukları atarak milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz." dedi.

Çelik şöyle devam etti:

"14 Mayıs seçimlerinin Cumhur İttifakı'nın ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açık üstünlüğüyle sonuçlanması CHP yöneticilerinin kimyasını son derece bozmuş, nereye saldıracaklarını şaşırmışlardır.

İlk gece açık olan sonuçları manipüle etmekten tutun, başta depremzede vatandaşlarımız olmak üzere oyunu alamadıkları vatandaşlarımıza her türlü hakareti yapmanın yanında, depremzedelere yaptıkları yardımları kesip, otellerde misafir edilen depremzedeleri otelden çıkarmaya kadar her türlü insafsızlığı sergiledikleri herkesin malumudur.

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin desteğiyle Cumhurbaşkanlığı seçimini almaya çalışan karşımızdaki ittifakın durumunu milletimiz görmüş ve 14 Mayıs'ta gereken cevabı vermiştir. İnşallah 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızı seçerek gereken dersi bir kez daha net bir şekilde verecektir.

CHP İl başkanı Hikmet Erbilgin'de aynı şekilde, iktidar hayalleri kurarken uğradıkları yenilginin şaşkınlığıyla yaptığı dünkü açıklamasında vatanseverlik nutukları atarak, vatanı bölmeye çalışanlarla birliktelik içerisinde olduklarını gizlemek ve 28 Mayıs seçimleri öncesi gündem saptırmak amacıyla aslı astarı olmayan söylemlerde bulunmuş, FÖTÖ nedeniyle ifade verdiğim şeklinde açıklama yapmıştır. Böyle bir şey yoktur, olmamıştır. Erbilgin şunu bilsin ki, bunun gibi hiçbir iftira ve yalan beni ülkem, ilim, partim ve liderim için çalışmaktan ve mücadele etmekten asla alıkoyamayacaktır. Seçim süreci boyunca PKK elebaşlarının kandilden yaptıkları adayınız Kılıçdaroğlu’na destek açıklamalarına ne adayınız ne siz tek bir kelime etmediniz, edemediniz. Sus pus oldunuz. Şehitlerimizin katillerine tek laf edemeyen siz şimdi vatanseverlik nutukları atarak milletimizin gözünü boyamaya çalışıyorsunuz. Ancak nafile, aziz milletimiz olan biteni çok iyi şekilde görüyor ve gerekeni inşallah 28 Mayıs günü yapacaktır. Ondan sonra siz zaten şimdiden başladığı gibi kendi iç çekişmelerinizle baş başa kalacaksınız."