'Milletin silahını millete karşı kullandılar'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 15 Temmuz nedeniyle mesaj yayımladı. Çelik, 'Milletin silahını millete karşı kullandılar' dedi.

  • 2758
'Milletin silahını millete karşı kullandılar'

15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı, aziz milletimizin gösterdiği cesaretin ve verdiği mücadelenin ardından kazanılan demokrasi zaferinin 6. yıl dönümü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve çağrısına ses veren milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla birlikte tek yumruk, tek yürek olarak alçakların hain darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. Milletimiz bu kahramanlığıyla egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

TBMM’yi bombalayan, Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunan hainler, milletin silahlarını millete karşı kullanarak masum vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin istikrarlı yükselişini, adaletsizliklere karşı mazlumdan yana ortaya koyduğu tavrı hazmedemeyenler, TSK içine sızan hain FETÖ ihanet şebekesi eliyle giriştikleri darbe ve işgal girişimine milletin reaksiyon göstermeyeceğini, önceki darbelerde olduğu gibi tepkisiz kalacağını düşünmüşler, fakat tam aksi olmuş, darbeciler ve destekçileri hayal kırıklığına uğramışlardır. Hainler ve destekçileri Türkiye’de demokrasi bilincindeki gelişimi okuyamamışlar, Türkiye’yi önceki darbe dönemlerindeki Türkiye zannetmişlerdir. 15 Temmuz Destanının en önemli sonucu Türkiye'de artık darbe dönemlerinin kapanmış olduğudur.

Bu vesileyle 15 Temmuz Destanının 6. yıl dönümünde devletimizin bekası, milletimizin geleceği için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenabı-Hak’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum."