Milletvekili Baltacı, Bakan Koca'yı eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı salgını yönetememekle eleştirdi.

  • 3647
Milletvekili Baltacı, Bakan Koca'yı eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu 5 ilde Kovid-19 vaka sayısı ve yoğun bakım doluluk oranlarındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı salgını yönetememekle eleştirdi.

Salgının görüldüğü ilk günden bu yana Kastamonu’daki atıl sağlık tesislerinin ayağa kaldırılıp sağlık sistemine entegre edilmesi yönündeki öneri ve uyarılarını gerek Kastamonu, gerekse Ankara’da defalarca dile getirdiklerini hatırlatan Milletvekili Hasan Baltacı, bu öneri ve uyarılara kulak tıkayan AKP’nin bugün Kastamonu’yu çok acı bir tabloyla karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Salgınla mücadelede Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Özel Uğurlu Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önemine yönelik TBMM’de yaptığı açıklama ve çalışmaları özetleyen kısa bir videoyu da sosyal medya hesabından paylaşan Milletvekili Hasan Baltacı, “Maalesef her yeni güne bir akrabamızın, bir tanıdığımızın salgın nedeniyle hayatını kaybettiği haberiyle uyanıyoruz. AKP bugüne kadar hep algıyı yönetti ama aslolan salgını yönetmekti. Salgını yönetemediler ve halen yönetemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’da Kovid-19 salgınında gelinen son durumla ilgili şunları söyledi;

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kastamonu’daki vaka artışının yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 74 olduğunu açıkladı. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ortak alanlarının dahi Kovid-19 hastaları için düzenlediğini, Kovid-19 testi pozitif çıkan ve yoğun bakıma ihtiyaç duyan aynı zamanda ameliyat olması gereken bazı hastaların yoğun bakımda yer olmadığı için bekletildiğini, ameliyat olamadığını biliyoruz. Ne yazık ki bugünlerin geleceğini söylemiştik. Ballıdağ Hastanesi, Özel Uğurlu Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önemini hem Kastamonu kamuoyunda hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca dile getirmiş ve uyarılarda bulunmuştuk. Biz Özel Uğurlu, Ballıdağ ve Tıp Fakültesi dediğimizde “ihtiyaç olursa yurt binalarımız” var cevabı verildi, salgın ciddiye bile alınmadı. Ama bugün karşı karşıya olduğumuz tablo çok acı. Maalesef her yeni güne; bir akrabamızın, bir tanıdığımızın salgın nedeniyle hayatını kaybettiği haberiyle uyanıyoruz. Vaka sayılarını gizleyerek salgını kontrol altında tutabileceğini sanan anlayış bugün bizi korkunç bir tabloyla karşı karşıya bıraktı. AKP bugüne kadar hep algıyı yönetti ama aslolan salgını yönetmekti. Salgını yönetemediler.”