Milletvekili Baltacı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Cumhurbaşkanlığı kararıyla pirinçte gümrük vergisinin düşürülmesine sert tepki gösterdi.

  • 3758
Milletvekili Baltacı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’da pirinç üretim alanlarının daraldığı, Tosyalı pirinç üreticisinin ürettiği pirinci değerinde satamadığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararının pirinç üreticisine vurulan yeni bir darbe olduğunu vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, AKP iktidarında Türkiye’nin yabancı ülke çiftçileri için ithalat cennetine dönüştürüldüğünü ifade etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalara olan borçları nedeniyle tarlası, traktörü hacizli olan ülke çiftçisinin, bu hacizlerin durdurulmasını, borçlarının faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılmasını beklerken gelen bu kararın yabancı ülke çiftçilerinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Milletvekili Baltacı şu değerlendirmede bulundu;

"ÇİFTÇİMİZİN TRAKTÖRÜ VE TARLASI HACİZLİYKEN SARAY İKTİDARI YABANCI ÜLKE ÇİFTÇİSİNİ TERCİH ETTİ"

“Erdoğan’ın kararnamesiyle pirinç üreticimize bir darbe daha vuruldu. Çeltikte yüzde 34 olan gümrük vergisi oranı yüzde 5'e, pirinçte ise yüzde 45 olan gümrük vergisi yüzde 15'e çekildi. Kastamonu Tosya’da pirinç ekim alanları her geçen gün daralırken, Tosyalı pirinç üreticimizin ürettiği ürün para etmezken, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalara olan borçları nedeniyle tarlası, traktörü hacizli olan çiftçimiz bu hacizlerin durdurulmasını aynı zamanda borçlarının faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılmasını beklerken Saray bu ülkenin kaynaklarını yine yabancı ülke çiftçisine aktarmayı tercih etti. Çiftçimiz merak etmesin; Ülkeyi ithalat cennetine çevirenler ilk seçimde gidecekler.”