Milli Şairimiz Ersoy'u rahmet ve minnetle andı

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor, basın açıklaması yaparak, Milli Şairimiz Ersoy'u rahmet ve minnetle andı.

  • 721
Milli Şairimiz Ersoy'u rahmet ve minnetle andı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi Başkanı Kamil Çonkor, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andı.

Çonkor, yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Asil Türk milletinin adını tarihin altın sayfalarına yazdırdığı Kurtuluş Savaşı destanını, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve var olma mücadelesini en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyoruz.

103 yıl önce, aziz Türk milletinin silkinerek kendine gelişini ve büyük bağımsızlık mücadelesini anlatan İstiklal Marşımız; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararıyla Maarif Vekaleti’nin açtığı yarışma sonucu, yarışmaya katılan 724 şiir arasından, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebî dizeleri, elbette bizim için çok büyük değer ve önem taşımaktadır. İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmemiş bir milleti boyunduruk altına alma girişimlerine karşı; millî vicdanların direnişini, vatan sevgisinin dirilişini ve yüreklerin diklenişini simgeleştirmiştir.

Varlığımıza göz diken gafillerin ve şehit kanıyla sulanmış topraklarımızı kirletmeye cüret eden emperyalist mihrakların, bağımsızlığımıza zincir vuramayacağı istiklalimizin şiirsel beyanıyla herkese duyurulmuş ve ilan edilmiştir.

Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ve bizlere düşen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mirasına sahip çıkarak, asil Türk milletinin sahip olduğu millî ve manevî değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında en üst seviyeye çıkarmayı ülkü edinmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükranla yâd ediyoruz."