'Müdür, cevap ve hesap vereceksin'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Güvenci, 'Başta Belediye Başkanı olmak üzere mezarlık müdürüne cevaplaması istemiyle birkaç sorum olacak.' dedi.

  • 1527
'Müdür, cevap ve hesap vereceksin'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, "Bugün mübarek gün olması nedeniyle ne zamandır düşündüğüm ve kafama yer eden soruları gidermek için en tarihi kabristan özelliğine sahip Ok Meydanı Mezarlığını ziyaret ettim. Mezarlıklar bölgesi sahipsiz bırakılmış, kaderine terk edilmiş bir vaziyette gördüm maalesef." dedi.

"Mezarlıklar müdürü, cevap ve hesap vereceksin"

Bağımsız aday Güvenci, "Mezarlıklar bölgesiyle ilgili yapmak istediğim projelerimi gündeme getirmeden, başta Belediye Başkanı olmak üzere mezarlık müdürüne cevaplaması istemiyle birkaç sorum olacak." dedi.

Güvenci, "Sen hiç tenezzül edip mezarlıkları gezdin mi? Sen hiç bu mekanlarda birikmiş çöp yığınlarını gördün mü? Kaderine terk edilmiş bir duaya muhtaç kaybolmaya yüz tutmuş tarihi özelliği olan mezarlıkları gördün mü? Sen gündeme getirdin de sana bu konuda engel olan amirin oldu mu? Görev yaptığın dönem içersinde belediye eliyle zengin mezarlıklarının çevresi briket tuğla ile şekillendirildi mi? Ne kadar bütçe kullanıldı?

Bu soruların cevabını alıncaya kadar seni rahat bırakmayacağım müdür. Cevap ve hesap vereceksin." diye konuştu.

Mezarlıklar projesi

Bağımsız aday Erkan Güvenci, "Kardeşlerim bu çok önem ve değer verdiğim 'Atasına, geçmişine hayrı olmayanın geleceğinden ne olur?' prensibi gereğince, bu hassas konuyla ilgili projemi dikkatlarinize sunuyorum.

-Tarihi geçmişi olan Ok Meydanı'ndan başlamak üzere kaybolmaya yüz tutmuş mezarlıklar, Türk Tarih Kurumunca görevlendirilecek eski yazı tercüme edebilen teknik ekip marifetiyle, mezar taşlarının özelliği korunarak belediyemizce restorasyonu yapılacaktır.

-Mezarlıkta bile zengin-fakir ayrımı yapılan mezarlık bölgesi tamamen bir proje kapsamında değerlendirilerek, herkesin kafasına göre çit tel örgülerle çevirdiği alanlar yıkılarak mühendislik çalışmasıyla düzgün, sade ve temiz olarak inancımızın gereği yapılacaktır.

-Mezarlık bekçisi uygulamasına son verilerek, bu görevi tarafımdan atanan müdür ukdesinde olması sağlanarak, her üç günde bir istisnai kadrodan işe başlayan üstün zekalı personelimiz dahil, güvenliğine kadar herkesin bu sahada görev yapması sağlanacaktır.

-Kimsezizler mezarlıkları da dahil olmak üzere, tüm ecdadımızın mezar taşları ve yerleri belli olması sağlanarak inşallah burada medfun bulunanların dualarının alınması için azami gayret gösterilecektir." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşa gecikmiş bir özürün olsun"

Güvenci, "Botanik Park diye tanıtıp emniyetinde, vatandaşında illallah deme noktasına gelen hizmete açtığınız tüm pislik yuvaları kapatılacak herkesin ailesiyle huzur içinde gezebilecekleri mekanlar haline dönüştürülecektir. Bunun yanında eyyyy makam güç sahibi olan kardeşlerimiz senin hiç mi ölmüşün geçmişin yok? Havada uçsan da düşeceğim yer ya Ok Meydanı, ya Ahmet Dede Mezarlığı. Projeme destek ver. Bu acizlik değil vatandaşa olan gecikmiş bir özürün olsun." diye konuştu.

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci şöyle devam etti:

"Kardeşlerim en can alıcı siyasi ve ideoloji ayrımı yapmaksızın hepimizi yakından ilgilendiren projemi sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim. Niyet hayır olunca, sonucu da hayırlı olur inşallah. Bu haklarınızı bunlardan istemez almazsanız vebal sizindir. Bu yolu ben açtım siz kapatmayın.

Uyduruk, memleketin iki yakasını bir araya getirmeyecek, vatandaşımızın ve devletimizin parasını havalara atacak ne bir bütçemiz ne de vicdanımız var Tahsin. Diyor ki İstiklal Marşı'nı yazan değerli büyüğümüz "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı."

Kefensiz ve sahipsiz yatanların dualarını almak inancıyla hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum."