'Mülakatsız 100 bin öğretmen ataması istiyoruz'

Eğitim Gücü-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Arslan, 'Cumhuriyetin 100. yılında mülakatsız 100 bin öğretmen ataması istiyoruz.' dedi.

  • 1385
'Mülakatsız 100 bin öğretmen ataması istiyoruz'

Eğitim Gücü-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Turan Arslan, Eğitim Gücü-Sen olarak 2023 genel seçimleri öncesi verilen sözler tutulsun istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin mülakatsız atama istiyoruz." dedi.

Arslan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuya alımlarda görevin getirdiği zorunlu durumlar dışında mülakatın da kaldırılacağını, işe alımların gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapılacağını ifade ettiği konuşmalarına istinaden öğretmen atamalarında mülakat kaldırılsın istiyoruz." diye konuştu.

"Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 'öğretmen atamasında mülakat olmayacak çok hızlı bir şekilde KPSS puanına göre atamasını gerçekleştireceğiz' sözlerini hatırlatarak atama konusuna dikkat çekmek istiyorum." diyen Eğitim Gücü-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Turan Arslan, "Bildiğiniz üzere bir süredir öğretmen atama takvimi ve atanacak öğretmen sayısı açıklanmamış durumdadır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin atama takviminden ziyade mülakatın devamlılığı konusuna kafa yormakta. Kendisi öğretmenler odası buluşmalarında Türkiye'nin farklı şehirlerinde yapmış olduğu konuşmalarında mülakatın neden gerekli olduğuna dair açıklamalar yapmaktadır. Zaten kamuda çalışan öğretmenin, zaten atanmış olan bir öğretmenin bu konuda bir kaybı olmayacaktır ama Sayın Bakan atanmış öğretmenlerin güncel sorunlarını konuşmak yerine mülakatın propagandasını yapmaktadır." diye konuştu.

"Öğretmenler mağdur ediliyor"

Arslan, "Öğretmenler en az 16 sene okuyor ve bu süreç içerisinde defalarca sınava tabi tutulmuşken bir de üzerine sözlü mülakat puanıyla atama yapılmasıyla mağdur ediliyor.

Gelin sürece beraber bakalım; Liseye girerken sınav, üniversiteye girerken TYT ve AYT sınavları, üniversiteden mezun olanlar KPSS genel kültür genel yetenek, eğitim bilimleri, ÖABT ve başarılı olanlar için bir de sözlü mülakat.

Sözlü mülakat uygulaması en başından beri yanlıştır ve mağduriyetler yaratmaktadır. Sayın Bakanın kendine ait bir söz vardır ki bu bile mülakatın yanlışlığını ifade etmemiz için tek başına yeterlidir; 'Mülakatları, mülakat gibi yapacağız.' Sayın Bakan bundan önce yapılanların mülakat olmadığını düşünmüş olacak ki böyle bir cümle kurmuştur.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak verilen sözleri hatırlatıyor ve mülakatsız 100 bin ataması talebimizi yineliyoruz."