Musa Özdağ, defnedildi

Mehmet Feyzi Efendi'nin talebesi Musa Özdağ, ebedi istirahatgahına defnedildi.

  • 5420
Musa Özdağ, defnedildi

Mehmet Feyzi Efendi'nin talebesi, emekli eğitimci yazar ve mütefekkir Musa Özdağ, Hz. Pir Şeyh Şâbân-ı Veli Camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gümüşlüce'deki aile kabristanlığında defnedildi.

Cenaze törenine, ailesinin yanı sıra Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda seveni katıldı.

Merhuma Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere talebelerine, tüm sevenlerine ve Kastamonu halkına sabır ve başsağlığı dileriz.

Musa Özdağ kimdir?

1953 yılında Konya-Bozkır kazasının Bağyurdu köyünde doğdu. İlkokul sıralarında iken babasının işi sebebiyle Kastamonu’ya taşınan yazar Özdağ, ilk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1979 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünün Tefsir-Hadis bölümünden mezun oldu.

Kastamonu İmam-Hatip Okulu’nda tahsilini sürdürdüğü sırada Merhum Mehmet Feyzi Efendi’yi tanıdı. Beraberliği Mehmet Feyzi Efendi’nin 1989 senesinde vefatına kadar devam etti.

Mehmet Feyzi Efendi’den Merhum Hâfız Ömer Efendi yoluyla tevârüs etmiş oldukları “Temsîli Kırâat” adı verilen Kur’ân tâlimi dersleri aldı. Bunun yanında Kastamonu’da orta tahsilini sürdürürken Hattat Emrullah Demirkaya’dan hat dersleri alarak, sülüs ve rik’a yazılarını tamamladı.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirmesiyle birlikte 1980 yılında Kastamonu İmam Hatip Lisesi öğretmenliğine atandı.

Öğrencilerine verdiği, Arapça, tefsir, hüsn-ü hat ve Kur’ân ta’limi dersleri yanında, Cuma akşamları halka açık sohbetleri ve yine halka açık olarak Pazar günleri verdiği dersleri yıllarca devam etti.

Çok sayıda basılmış eseri bulunmaktadır.

Musa Özdağ, defnedildi
Musa Özdağ, defnedildi
Musa Özdağ, defnedildi