Mustafa Ünsal'ı kaybettik

Tosya Açıksöz Gazetesi kurucusu Mustafa Ünsal hayata gözlerini yumdu.

  • 2477
Mustafa Ünsal'ı kaybettik

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ünsal’ın babası, Tosya Açıksöz Gazetesi kurucusu Mustafa Ünsal hayatını kaybetti.

1966-1967 yıllarında matbaacılık sektörü ile tanışan ve bu sektörde çırak olarak başlayan Ünsal, 1968 yılında Açıksöz Gazete ve Matbaasını kurdu. "Açıksöz" adı altında matbaasında; elle dizgi, ayaklı pedal, entertip dizgi, otomatik baskı makinesi derken 1994 yılında ofset teknolojisine ilk geçişi yaptı.

Matbaanın kuruluşunu yaptığı 1968 yılında Açıksöz Gazetesi'ni ilk birkaç ay aylık, daha sonraki zamanlarda ise haftalık ve haftada iki kez yayınlamaya başlayan Mustafa Ünsal, 1973 yılında haftalık yayından günlük yayına geçerek Tosya’da ilk günlük gazete olma özelliğini de alıp yayın hayatını başarı ile devam ettirdi. Tüm Anadolu Basının da yaşadığını bildiği bazı bürokrat sebeplerden dolayı 7-8 ay gibi kısa bir zaman sonra gazeteyi yeniden haftalık olarak yayınını sürdürecek şekilde farklı bir konsepte oturttu. İlerleyen zamanlarda gazete yayınına paralel olarak matbaacılık faaliyetlerini de birlikte gelişen dijital baskı sistemine uyarlayarak mevcut baskı kapasitesini artırıp Tosya’da sektördeki yerini sağlamlaştırdı.

Mustafa Ünsal kimdir?

1950 yılında Tosya’da doğdu. 1966 yılında matbaacılık mesleğine çırak olarak başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve başkan olarak hizmet etti. 1986-1996 yılları arasında 10 yıl mahalle muhtarlığı; 2004-2014 yılları arasında da 10 yıl Tosya Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 10 Mayıs 1968 yılında yayın hayatına başlayan Açıksöz Gazetesi’ni kurdu. Evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bugün toprağa verilecek

Merhumun cenazesi bugün saat 13.30’da kılınacak cenaze namazının ardından Tosya Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek. Kastamonu Güncel olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.