Muzaffer Ertaş Hoca anıldı

Kastamonulu Alperenlerden Ertaş, vefatının 6. yılında kabri başında anıldı.

  • 1017
Muzaffer Ertaş Hoca anıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonulu Alperenlerden Muzaffer Ertaş, vefatının 6. yılında kabri başında anıldı.

Anma programına, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Ekşioğlu, Kamu Sen il Temsilcisi Nedim Afacan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt ve Resul Köprülü, Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çifçi, MHP Belediye Başkan aday adayları Tarık Ziya Çağılcı, Mehmet Çiftçi, Fatih Yasin Kemal ve çok sayıda vatandaş kaldı.

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor, "6 yıl önce ebediyete uğurladığımız merhum Muzaffer Ertaş Hocamızı anmak üzere buradayız. Kendisini de rahmetle andığımız Feyzi Efendi derki; 'Kur'an irşadı altında bir istikamet, bin kerametten daha üstündür.' İşte Ertaş Hocamız da bu doğrultuda hayat süren; ailesine, talebelerine ve çevresine rol model olan, istikametten ayrılmadan, milliyetçi-ülkücü duruşundan taviz vermeden tertemiz bir hayat yaşamış mümtaz bir şahsiyettir. Muzaffer Ertaş Hoca, sahip olduğu ilmi ve manevi birikim sayesinde yaşadığı devirde tam bir Alperen gibi mücadele etmiştir. Eliyle, diliyle ve kalemiyle yaptığı mücadelede ortaya koyduğu; 'Osmanlı’nın Manevi Dünyası', 'Saklanan Gerçekler', 'Günümüzde bir Alperen' ve 'Mehmet Feyzi Efendi’den Hatıralar' gibi eserlerin yanında çok sayıda öğrenci yetiştirmiş ve arkasında kendisini hayırla yad edecek evlatlar bırakmıştır. Her biri sadakayı cariye türünden olan bu mirası ile hocamızın amel defterinin kıyamete kadar kapanmayacağına inanıyoruz.

TÜRKAV Kastamonu Şubesi olarak 'Vefa, ülkücü bir erdemdir' düsturundan hareketle, Kastamonu’nun ve camiamızın müstesna bir değeri olan Muzaffer Hocamızı, talebeleri ve sevenleriyle buluşturmayı vefalı bir görev sayıyoruz. Bu anlamlı günde bizi ve rahmetli hocamızı yalnız bırakmayan gönül dostlarımıza şahsım, vakfımız, derneğimiz ve Ertaş ailesi adına teşekkür ediyorum." dedi.

Program, konuşmanın ardından Kur'anı Kerim okunarak hatim duası yapıldı ve ikramla sona erdi.

Muzaffer Ertaş Hoca anıldı