Naat dinletisi gönülleri coşturdu

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 'alemlere rahmet Hazreti Muhammed (sav) naat dinletisi ile gönülleri coşturdu.

  • 2221
Naat dinletisi gönülleri coşturdu

Kastamonu Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi Salonunda "Alemlere rahmet Hazreti Muhammed (sav) naat dinletisini gerçekleştirdi.

Kutlu Nebi, En Sevgili Hazreti Muhammed (sav)'i, ona duyulan sevgiyle yazılan şiirlerle bir kez daha terennüm edildi.

Duygu yoğunluğunun yaşandığı programda öğrenciler Mehmet Akif'ten Nurullah Genç'e, Ali Ulvi Kurucu'dan Sezai Karakoç'a kadar birçok şairimizin eşsiz naatlarını yorumladı.

Naat dinletisi gönülleri coşturdu

Anadolu İmam Hatip Liseliler arasında düzenlenen Güzel Kur'an Okuma Yarışması Türkiye 4'üncülüğü bulunan Ali Kızılkaya'nın Kur'an tilavetiyle başlayan program okul müdürü Mehmet Doğan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Mehmet Doğan konuşmasında imam hatip okullarının önemi, vizyon ve misyonunu ifade ederek Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Okullarında her türlü imkan ve donatımın bulunduğunu, bu imkanları kullanarak milli ve manevi değerlerine bağlı, akıl-kalp, madde ve mana birlikteliğine sahip gençler yetiştirmek için çalıştıklarını, öğrencilerini sayısal, eşit ağırlık, yabancı dil, sözel, sözel ilahiyat sınıfları ile üniversiteye, mesleğe ve hayata hazırladıklarını belirtti.

Naat dinletisi gönülleri coşturdu

Naat dinletisini hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esra Acar Yazgan'ın sunduğu programda okunan şiirler, sahne dekoru, şiirin ruhunu hissettiren müzikler, videolar sonrasında İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İlhan Şahin yönetiminde ilahi korosunun tasavvuf musiki ziyafeti salonu dolduran dinleyicilerin büyük beğeni ve takdirlerini kazandı.

Programın sonunda, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esra Acar Yazgan'a, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İlhan Şahin'e ve öğrencilere okul müdürü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür tarafından verildi.

Naat dinletisi gönülleri coşturdu

Naat dinletisi gönülleri coşturdu