Namlı: "Pimi çektiler ama başaramadılar"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, 15 Temmuz gecesi pimin çekildiğini fakat başarılı olamadıklarını belirtti.

  • 769
Namlı: &quotPimi çektiler ama başaramadılar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında meydanları boş bırakmayan ve darbeye karşı çıkan Memur-Sen ile Memur-Sen çatısı altında bulunan sendikalara teşekkür plaketi verdi.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen plaket töreninde 15 Temmuz gecesi yaşananları duygulu bir şekilde anlatarak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında meydanları boş bırakmayarak, devletin yanında olan Sivil Toplum Kuruluşlarına plaket vermek istediklerini söyledi.

Sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, dış güçlerin Türkiye’nin üzerinde emelleri olduğunu herkesin artık çok iyi bildiğini söyleyerek, halkımızın asla boyun eğmeyeceğini ve canı pahasına vatanını koruyacağını ifade etti.

Namlı, şöyle konuştu: “15 Temmuz hainlerin kalkışma girişimi gecesi ve sonrasında ilk andan itibaren etrafımızda olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. 29 gün boyunca yanımızda olanlara hatıra plaketi vermek için bir aradayız. 15 Temmuz’u inşallah hiç unutmayacağız. Allah hiç kimseye bir daha böyle acılar ve olaylar göstermesin”

15 Temmuz’a nasıl gelindiğini örneklerle anlatan Namlı, “14 Ağustos 2001 yeni bir ışığın, ampulün yandığı gündür. AK Parti’nin doğduğu gündür. ‘Dünya beşten büyüktür, artık Türkiye’de bir söz sahibidir’ diyen liderin var olduğu gündür. 14 Ağustos 2001-2 Kasım 2002 seçiminde tek başına iktidara geliş ve Türkiye Cumhuriyetinin şahlanmasının öyküsüdür. 2001’den Mayıs 2013 tarihine kadar geçen süre bizim için önemlidir. 2013’te üç önemli olay yaşandı. Türkiye, IMF ile ilk kez borçsuz oldu. Yavuz Sultan Köprüsü’nün temeli atıldı. İzmit geçit köprüsünün de ihalesi 2013 yılında yapıldı. Ayrıca Marmaray, Avrasya Tüneli, Kanal İstanbul, Dünyanın en büyük 3. Havalimanı gibi Türkiye’nin ufkunu açacak projelere bir bir start verilmeye başlanmıştı. Türkiye, artık kabıma sığamıyorum, ben taşacağım diye bağırıyordu. Rahmetli Bülent Ecevit Türkiye’sinden bugünlere gelen bir Türkiye gördük. Sonrasında iki ağacı bahane yapıp, Gezi Parkı olayları yaşandı. Gezi Parkı olaylarında batılı devletlerin menfaatleri ne gerektiriyorsa onlar empoze edilmeye çalışıldı. Ama Türkiye yılmadı. Büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuzu, dik durduğumuzu gösterdik. 17-25 Aralık yalanları kumpasları düzenlendi. Ayakkabı kutularını gösterince belki o zamanlar için vatandaşlar acaba diyebildi. Gerçek Tayyip Erdoğan sevdalıları tabi ki inanmadı. Askeri tasfiye operasyonları yapıldı. Meğerse yapılanlar 40 yıllık bir operasyonmuş” diye konuştu.

“15 Temmuz gecesi pimi çektiler ama başaramadılar” diyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Namlı, 15 Temmuz gecesinde bambaşka bir olayın Türkiye’de cereyan ettiğini ifade ederek, “Başbakan kalkışma dedi. Ne olduğunu anlayamadık. Biz, kalkışmayı hiç duymamıştık hep darbe olarak biliyorduk. 3-5 çapulcu denildi ama ordu, Boğaziçi Köprüsü’nü kesti. Tuğgeneral, albay rütbelerinin hepsi şu anda içeride. Allah 15 Temmuz’da darbeye müsaade etmedi. Belki olsaydı çok kanlı bir gün olacaktı. Suriye’den farklı olmayacaktık. Çocuklarımıza, bizlere kimse acımayacaktı. Allah’ın izniyle Kur’an’larımız, ezanlarımız dinmedi. Bin seneden beridir Türkiye’de yaşıyoruz. Dış güçlerin her zaman Türkiye üzerinde emelleri var. Kan dökmeden bizi ülkemizde yaşatmazlar biliyoruz. Ne kadar güçlü, sağlam ve birlik olursak, o kadar dimdik dururuz. En son hain terör saldırısında 44 şehidimiz oldu. Belki 444 tane şehit olacaktı ama her gün çok sayıda bu tür olaylar engelleniyor. Saldırıları engellemek kolay değil. Cumartesi akşamı belki 20 araba canlı bomba yakalandı, ama kaçan bir tanesiyle saldırı gerçekleşiyor. Allah bizi beterlerinden korusun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Memur-Sen çatısı altında bulunan sendikalara 15 Temmuz gecesi ve sonrasında darbeye karşı çıktıkları gerekçesiyle teşekkür plaketi takdim etti.