Nasrullah Camii yeni yüzüyle ibadete açıldı

Kastamonu merkezindeki meydana ismini veren, Osmanlı döneminin ilimizdeki önemli eserlerinden biri olan ve 1506 yılında Nasrullah Kadı tarafından yaptırılan Nasrullah Kadı Camii'nin restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

  • 3169
Nasrullah Camii yeni yüzüyle ibadete açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakıflar Bölge Müdürlüğü denetiminde Kastamonulu İş Adamı Hasan Gürsoy’un sahip olduğu Gür Yapı İnş. Taah. Tur. San. ve Dış Tic. A.Ş’nin sponsorluğunda 2014 yılında restorasyonuna başlanan ve iki buçuk yılda tamamlanan Nasrullah Kadı Camii’nin açılışına, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Müftüsü Osman Aydın, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda Kastamonulu katıldı.

Kastamonu’muzla özdeşleşmiş, ilimizin sembol camilerinden Millî Mücadele yıllarında da Mehmet Akif Ersoy’un vatan sathında Türk Milleti’nin uyanışına vesile olan hitabına ev sahipliği yapmış Nasrullah Kadı Cami’nin restorasyonunun uzun ve yorucu uğraşlar sonucunda tamamlandığını ifade eden Vali Yıldırım; “Bu tarihi eser bugün tekrar ibadete açılma noktasına geldi. Her şeyden önce aslına uygun bu harikulade restorasyonu tamamlayan işçisinden mühendisine, mimarından müteahhidine kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. Burada yapılacak dua ve ibadetlerin Cenabı Allah katında kabul edilerek kardeşliğimize, ülkemizin birliğine dirliğine, beraberlik ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Osman Aydın tarafından okunan duayı müteakip Vali Yıldırım ve beraberindeki heyet tarafından açılış kurdelası kesildi. Şehitlerimiz için okunan Hatm-i Şerif ve Kur’an tilaveti sonrasında kalabalık bir cemaatle kılınan öğle namazı sonrasında Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık tarafından caminin tarihi, onarımı ve yapım aşamaları hakkında bilgi verildi.