'Neden Erdoğan?'

Kardeş Azerbaycan'dan 'Misafir kalem' Azerbaycan Halk Cephesi Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Elçin Mirzabaylı yazdı. 'Neden Erdoğan?'

  • 4158
'Neden Erdoğan?'

Azerbaycan'dan konuk yazarımız Elçin Mirzabaylı yazdı.

-Kardeş Azerbaycan’dan mektup var
-Neden Erdoğan?

Türkiye'den Ermenistan'a 41 bin ton tahıl gönderildiği vs. hakkında herkesin bildiği gerçeklerin detaylarını yazmayacağım.

...Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geldiği noktalardan bahsediyoruz. Türkiye'nin Azerbaycan'ın adalet davasına verdiği destek kardeş kardeşe tavrının bir göstergesi olarak değerlendirilmemelidir. Her şeyden önce bu, Türkiye'nin kat ettiği mesafenin, bağımsız karar alma noktasında ulaştığı konumun, milli iradeyi ifade etme cesaretinin ve potansiyelinin bir göstergesidir.

Şimdi tam tersi durumda olanlar toplumsal sorunlardan, enflasyondan, fiyat artışından bahsedecek veya yazacak. Evlerinden, yaşadıkları köyden, şehirden, ülkeden ayrılmadan değerlendirmeler yapacaklar ve bulundukları konuma göre sonuçlar çıkaracaklar. Ama 20 yıl önceki Türkiye, en sıradan durumlarda dış müdahalelerle ülkenin nasıl sarsıldığı, kardeş ülkenin ekonomisinin küçük bir saldırıyla nasıl darmadağın edildiği, teröristlerin ve arkasındaki güçlerin şartlarını nasıl kolayca dikte ettiği, ordunun ve savunma sanayi kompleksinin durumu ve bazılarının hatırlamak istemeyeceği başka neler var.

Paris'in resmi yasağı nedeniyle Fransa'dan Azerbaycan'a kundağı motorlu silah satamayan Türkiye, artık dünyanın en büyük silah ihracatçılarından biri haline geliyor. Türkiye'nin ürettiği İnsansız Hava Araçları (İHA'lar) ve diğer modern askeri teçhizat, dünya savunma sanayii komplekslerinin yönünü ve muharebe operasyonlarının özünü değiştirmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi telefonla kendi çıkarlarına aykırı adımlar atan, dost ve kardeş tanıdıklarına yardım etmeyi reddeden, mazlumların yanında olan bir ülkeden, ayakta durabilen güçlü ve gururlu bir devlet haline getirdi. Kendi ayakları üzerinde kendi çıkarlarını korumayı ve dünya çapındaki müttefiklerini dönüştürmeyi başardı.

Recep Tayyip Erdoğan, Türk insanının Çanakkale ruhunu yeniden uyandırmayı, Türkiye'yi hak ettiği konuma yükseltmeyi, tüm dünyada söz sahibi olmayı, haktan ve adaletten yana olma gücü ve iradesini elde etmeyi başardı.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi koskoca bir coğrafyada mazlumların umut yurdu haline getirmiş, içinde boğulan on belki yüz milyonlarca insana büyük ve aydınlık bir geleceğin ve kalkınmanın istikametini ve yolunu göstermiştir. Yıllardır adaletsizliğin demir pençesi. Mazlumlara, hakları çiğnenenlere sonuna kadar mücadele etmeyi, zulme direnmeyi örnek gösterdi, onlara özgüven verdi!

... Bu bağlamda, Türkiye ve Azerbaycan liderlerinin Haydar Aliyev'in "Tek millet - iki devlet" felsefesinden yola çıkarak uyguladıkları YOL'un, Türk Dünyasının büyük istikbaline, kalkınmasına ve ebedi birliğine götüren YOL olduğunu düşünüyorum. Zengezur koridorundan ve kadim Türk yurdundan geçerek, aynı iradeyle, azim ve kararlılıkla sürdürülmelidir.

Sevme hakkımı kullanarak, kalbimin sesiyle RECEP TAYYİP ERDOĞAN dedim!

Seçim şüphesiz kardeş Türk halkınındır!