Nefes'te Rezumla şifa buldular

Samsun ve Eskişehir'den gelerek rezum tedavisi ile Kastamonu'da şifa buldular.

  • 777
Nefes'te Rezumla şifa buldular

Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat tedavisinde bölgede ilki gerçekleştirerek 'rezum' tedavisini başlatmıştı.

İyi huylu prostat hastalarına en güncel tedavi olan rezum (su buharı) tedavisi öneriliyor.

Yoğun ilgi gören tedaviye il dışından da hastalar gelmeye başladı.

Özel Kastamonu Nefes Hastanesine tedavi için Eskişehir'den gelen 59 yaşındaki hastada 83 gram prostat, Samsun'dan gelen 63 yaşındaki hastada ise 73 gram prostat tespit edildi.

Tek seans uygulanan rezum tedavisi 15 dakika sürüyor. Hasta aynı gün evine gönderilerek normal yaşantısına dönebiliyor.

Genç hastalarda cinsel fonksiyonu bozmadığı için, yaşlı hastalarda da anesteziye ihtiyaç duyulmadığından dolayı tercih edilen, prostat hastalıklarında devrim niteliğinde olan bu yöntem uzun süre ilaç kullanmak istemeyen hastalara da çözüm sunuyor.

Nefes Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük, "İyi huylu prostat hastalarında uygulanan en güncel tedavi yöntemi rezum (su buharı) tedavisi. Batı Karadeniz'de sadece hastanemizde bu yöntem uygulanıyor. Eskişehir ve Samsun'dan gelen hastalarımızı muayene ettikten sonra bu tedavi yöntemine uygun olduklarını gördük. Hastalarımıza yapılan işlem 15 dakika kadar sürdü ve şifa ile taburcu ettik." dedi.

Dr. Küçük, "Tedavi sonrası 10'uncu günden itibaren prostat kendi kendine küçülmeye başlıyor. 1'inci ay ile 3'üncü ay arasında net olarak sonuç alınmış oluyor. Şu ana kadar gösterilmiş bir yan etki de yok." ifadelerini kullandı.