'Nice hayaller birkaç saniyede kayboldu'

Vali Dallı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde mesaj yayımlayarak, 'Nice sevdaların, hayallerin, umutların, özlemlerin birkaç saniyede kaybolduğu an.' dedi.

  • 879
'Nice hayaller birkaç saniyede kayboldu'

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Dallı, "Geçen yıl bugün, saat 4.17, bir bölgenin sarsıntısının bütün ülkeye yayıldığı an. Binlerce canımızın sessiz sedasız aramızdan ayrıldığı an. Nice sevdaların, hayallerin, umutların, özlemlerin birkaç saniyede kaybolduğu an." dedi.

Vali Dallı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler tarihimizde bir dönüm noktası oldu. Onbir vilayetimiz büyük bir sarsıntıyla uyandı. 53 bin 537 canımız rahmete kavuşurken 107 bin 204 canımız yaralı olarak kurtuldu. Millet olarak yaşadığımız bu afet; tarif edilemeyen bir hüzün, bir acı, binbir duyguyla karşılaşmamıza sebep oldu. O günden sonra hiçbir günümüz eskisi gibi olmadı. Kalbimiz her daim afeti yaşayan insanımızla beraber attı. Bugün sene-i devriyesini idrak ettiğimiz Kahramanmaraş depremlerini unutmadık, kalbimiz hâlâ oradadır.

Depremin yaşandığı andan itibaren devletimizin bütün birimleri, yardım faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşları, yurt dışından gelen yardım destek ekipleri ayrıca milletimizin her ferdi acıları sarmak, ihtiyaçları gidermek adına ellerinden gelenin fazlasını ortaya koydular. Milletimiz adına, insanlık adına örnek bir durum sergilendi.

Bütün varlığını yitirmiş, evsiz barksız kalmış vatandaşlarımıza ülkemizin her köşesinde kucaklar açılmış, ihtiyaçlar giderilmiş, hüzünler de paylaşılarak azaltılmıştır.

Hemen sonrasında hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmamak anlayışı ile yapı-imar faaliyetlerine başlanmış, çalışmalara ara vermeksizin devam edilmiştir. Yapılan bu çalışmaları gördükçe acılarımız bir parça hafiflemiştir. En yakın zamanda afeti yaşayan bütün vatandaşlarımız kendi konutlarına yerleşecektir. Zor da olsa kaldıkları yerden hayatlarına devam edeceklerdir.

Bu afetlerde canlarını yitiren kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, arkada kalanlara sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Uzvunu kaybeden, sağlığı bozulan kardeşlerimize de şifalar diliyorum.

Felaketi gördüğümüz sırada yardımını ve desteğini esirgemeyen insanımıza teşekkür ederken böyle acıların tekrar yaşanmamasını Râbbimden niyaz ediyorum."