Ödüller sahiplerini buldu

'Şerife Bacı'nın Torunları Çanakkale'yi anlatıyor' şiir, resim ve mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

  • 2220
Ödüller sahiplerini buldu

Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı etkinlikleri çerçevesinde 'Şerife Bacı’nın Torunları Çanakkale’yi anlatıyor' teması ile Kastamonu Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde tertip edilen resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kastamonu Belediyesi Muzaffer Berber Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitimi Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt, Hamdi Öz, Resul Köprülü, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Kastamonu Belediyesi tarafından birincilere tablet, ikincilere eğitim seti, üçüncülere ise sinema bileti hediye edildi. Ayrıca dereceye giren eser sahibi öğrenciler ve bir velisinin Çanakkale’ye götürüleceği açıklandı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, dereceye giren öğrencilerin resimlerini görüp, şiirlerini dinledikten sonra son derece duygulandığını ifade etti.

Vidinlioğlu; “Çanakkale’yi en iyi Şerife Bacı’nın torunları anlatır dedik, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak böyle bir etkinlik düzenleme kararı verdik. Görüyorum ki doğru bir karar vermişiz. Göz bebeğimiz, geleceğimiz, öğrencilerimiz bizleri yanıltmayarak Şehit Şerife Bacımıza, Halime Çavuşumuza, Rahime Kaptan’a, Hafız Selman İzbeli’ye, işgal görmeyip de en çok şehit veren, beylerbeyliği yapmış, Selçuklu’nun iki uç beyliğinden biri olan bu mukaddes, tarihi şanlı, şerefli ilimiz Kastamonu’muza layık olduklarını göstermişlerdir” dedi.

Bu toprakların vatan olması için yardan, serden, anadan, babadan geçen şehitlerimizi anarak konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Türk halkı hiç esir olmamıştır. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 'Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' dizelerinde dediği hürriyeti istikbal bizim olmazsa olmazımızdır. Özellikle milletlerin kader anlarında mutlaka kahramanlar çıkar. Çanakkale unutulmaz, unutturulamaz gençler, bu ülkenin, vatanın kıymetini iyi bilelim” diye konuştu.

Başkan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk muhtarlık seçimi, ilk kadın mitingi gibi ilkleri bizim kadınlarımız, analarımız gerçekleştirdi. İlim, irfan erbabı kadınlar saraya hep Kastamonu’dan giderdi. Kastamonulu hemşehrilerimin bu farkındalıklarını bilip sahip çıkması son derece önemli.

Konu eğitim olunca yakın zamanda kaybettiğimiz kıymetli hocamız İsmail Dönmez’i de anmadan geçemeyeceğim. Çok güzel bir sözü vardı, 'En büyük kabadayılık efendiliktir.' Siz değerli öğrencilerimizin de bu söze riayet etmenizi, hayat felsefeniz olmasını ümit ediyorum. Sözlerime son vermeden önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını yad ediyorum. Miraslarımızı gelecek nesillere aktarmak için bizler de üzerimize düşen tüm gayreti göstereceğiz. Evlatlarımıza ve ailelerine bu anlamlı etkinliğe gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder, bu tür etkinliklerin tekrarında Kastamonu Belediyesi olarak öncü olacağımızı belirtmek isterim.”

Kastamonu Belediyesi’ne böyle anlamlı bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, “Öğrencilerimiz görüyorum ki önemli eserler çıkartmışlar, bu sebepten dolayı öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimize hatırlatmakta fayda var, bugünün anlamını da özetler nitelikte olduğunu düşünüyorum. İlimizin ve Anadolu’muzun ilk açılan lisesi Abdurrahmanpaşa Çanakkale harbinde 36 şehit verdi. Bunların 30’u öğrenci, 6’sı personel. Bildiğiniz üzere Deftardarlık ardından Rektörlük binası olarak hizmet veren Abdurrahmanpaşa Lisesi tarihi binasını Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimleriye bünyemize aldık. Şimdi orayı sıralarında öğrencilerimizin isimlerinin bulunduğu müze yapıyoruz. Ben tekrardan bu etkinliğin oluşmasında emeği geçen belediyemizi, yarışmaya katılan öğrencilerimizi ve onlara desteğini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kastamonu Belediyesi Ana Hizmet Binasında düzenlenen tören dereceye giren isimler ve okulları şöyle:

Resim yarışması 1’incisi Şehit Erkan Kendirci İlkokulu öğrencilerinden Abdullah Asaidi

Resim yarışması 2’ncisi Şehit Erkan Kendirci İlkokulu öğrencilerinden Ayfer Betül Öz

Resim yarışması 3’üncüsü Kuzeykent İlkokulu öğrencilerinden Ömer Eymen Ünal

Mektup yarışması 1’incisi Göl Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elanur Tabaklı

Mektup yarışması 2’ncisi Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Mehmet Emin Kaymakçı

Mektup yarışması 3’sü Göl Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cansu Yamaner

Şiir yarışması 1’incisi Şehit Şerife Bacı Ortaokulu öğrencilerinden Salih Samed Kahraman

Şiir yarışması 2’ncisi Vali Aydın Arslan Ortaokulu öğrencilerinden Beyza Asiye Dikici

Şiir Yarışması 3’üncüsü Şehit Şerife Bacı Ortaokulu Gülin Ceylan.