Öğrenci yurdunda yangın! 'Kimseyi mağdur etmeyeceğiz'

Kastamonu Valisi Avni Çakır 'Ne tür zararları, ne tür ihtiyaçları varsa tamamı karşılanacak. Kendilerini mağdur etmeyeceğiz' dedi.

  • 2383
Öğrenci yurdunda yangın! 'Kimseyi mağdur etmeyeceğiz'

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir bölümünde üniversite öğrencilerinin kaldığı sosyal tesiste çıkan yangın söndürüldü.

Yeni Mahalle'deki iki katlı İhsangazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binayı sardı.

Tesisin bir bölümünde konaklayan Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 11 öğrenci, görevlilerce tahliye edildi.

Çalışanların haber vermesi üzerine yangına İhsangazi Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplerce söndürülen yangın, tesiste hasara neden oldu.

Yangınla ilgili inceleme yaparak öğrencilerle sohbet eden Kastamonu Valisi Avni Çakır, gazetecilere yangının gece saat 02.00 sularında çıktığını söyledi.

Çakır, sosyal tesisin alt katında öğrenciler ve misafirlerin ortak kullandığı alan ile İhsangazi Kadın Kooperatifi'nin üretim atölyelerinin olduğunu söyledi.

Üst katta ise 6 odada 11 öğrencinin kaldığını belirten Çakır, "Yangın çok erken fark edildi. Bununla birlikte arkadaşlar tahliye işlemlerini seri bir şekilde yaptılar. Yanıcı malzemelerin fazlalığı nedeniyle yangını hemen kontrol altına almak mümkün olmadı ama çok şükür ki herhangi bir can kaybımız yok. Öğrencilerin ilçedeki boş yurtlara yerleştirilmeleri sağlandı. Ne tür zararları, ne tür ihtiyaçları varsa tamamı karşılanacak. Kendilerini mağdur etmeyeceğiz. Mevcut binanın hasarı çok büyük görünüyor." şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili de bilgi veren Çakır, "Yangının banyodan geldiği söylendi. Banyoda elektrikli aparatlar var. Çocuklar da daha yeni gelmeye başladılar. Aşırı yüklenmeden de kaynaklanabilir diye arkadaşlarımızın bir tahmini var ama kesin bilgi olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı detaylı çalışmadan sonra belli olacak." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Berkay Bedir Şenol da gece ilk önce ses duyduğunu, daha sonra dışarı çıktığında duman gördüğünü söyledi.

İlk önce bilgisayarını alarak dışarı çıktığını anlatan Şenol, daha sonra geri dönüp eşyasını kurtarmaya çalıştığını kaydetti.

Üzgün olduğunu ifade eden Şenol, yangının çok büyük olduğunu dile getirdi.