Öğrenciler, gezerek öğreniyor

Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, tarihi mekanları gezerek öğreniyorlar ve kentin tarihi ve kültürü hakkında da bilgi sahibi oluyorlar.

  • 2794
Öğrenciler, gezerek öğreniyor

Kastamonu Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, tarihi mekanları gezerek hem derste işledikleri konuları pekiştirdiler hem de kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.

Türk sinema tarihinde derin izler bırakan Hababam Sınıfı’nın meşhur müdür yardımcısı Mahmut Hoca’nın "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur." sözlerinden yola çıkan Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu, öğrencilere farklı bir ders deneyimi yaşattı.

Öğrenciler, gezerek öğreniyor

Okul Müdürü Uğur Kirenci, 2 Ekim’de kentin tarihi ve kültürel mekanlarına gezi düzenlendiğini söyledi.

Öğrencilerin kazanımlar elde etmesi için gezileri başlattıklarını anlatan Kirenci, "Öğrenciler klasik bir gezi yapmak yerine çeşitli derslere ait kazanımlarını da gezi esnasında işleyerek il içi okul gezilerinde fark yaratmış oldular." dedi.

Öğrenciler, gezerek öğreniyor

Gezilerin içeriği hakkında bilgi veren Kirenci, şöyle devam etti:

"5. sınıf öğrencileri Türkçe dersi kazanımlarından olan 'masal' konusunu Kastamonu Masal Evi'nde işleyerek hem konuyu somutlaştırdılar hem de kültürümüzün taşıyıcısı olan masalları profesyonel masal anlatıcılarından dinleme zevkini yaşadılar. 6. sınıf öğrencileri Abdurrahmanpaşa Lisesi Müzesi'ne gezileri sırasında Türkçemize eşsiz eserler kazandırmış Rıfat Ilgaz ve Arif Nihat Asya'nın öğrencilik yıllarını dinlerken aynı zamanda henüz lise talebesiyken Kurtuluş Mücadelesine koşan öğrencilerin vatanseverliğine hayran kalarak millî bilinçlerini geliştirme fırsatı buldular. 8. sınıf öğrencileri ise İsmailbey Külliyesi'nde Din Kültürü Ahlâk Bilgisi ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinden külliyenin mimarî yapısı ve tarihi hakkında bilgiler dinlediler."

Öğrenciler, gezerek öğreniyor

Öğrencilerin farklı bir ders deneyimi yaşadığını belirten Kirenci, "Sonrasında ise arkadaşlarının ve İngilizce öğretmenlerinin yaptığı İngilizce sunumla farklı bir ders deneyimi daha yaşadılar. Öğrenciler gün sonunda okul dışındaki bir mekânda da pekâlâ ders işlenebileceğine şahit oldular. Hem gezerek hem de ilim öğrenerek özgün bir gün geçiren öğrenciler, gezi sonrasında kazançlı bir gün geçirmenin verdiği mutlulukla evlerine döndüler." diye konuştu.

Öğrenciler, gezerek öğreniyor