Ömer Savdıç, 'Cide'yi hak ettiği yere taşımak için aday adayı oldum'

İş hayatında, STK ve siyasi yaşamında altın bir dönem yaşayan Ömer Savdıç, AK Parti'den Cide Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

  • 1116
Ömer Savdıç, 'Cide'yi hak ettiği yere taşımak için aday adayı oldum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide STK’larında ki görevinin dışında, 2003 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisinin birçok kademesinde görev alan İşadamı Ömer Savdıç, doğduğu topraklara hizmet edebilmek için Cide Belediye Başkanlığına aday-adayı olduğunu söyledi.

AK Parti Cide İlçe Başkanlığına gelerek başvurusunu bizzat yapan Savdıç, aday gösterilip seçilmesi halinde Cide’yi güzel günlerin beklediğini belirtti.

Cide Belediye Başkanlığına aday adayı olmasında, Cide’deki bazı kanaat önderlerinin yanı sıra İstanbul’da ki siyasi büyüklerin istek ve talebinin etken olduğunu belirten Ömer Savdıç, Cide’yi kalkındıracak birçok projeyle geldiğini ifade etti.

“Cide’de en büyük sorun işsizlik”

Aday-adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Savdıç, Cide’de ki en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirtti.

Savdıç: “İlçemizde yaptığımız tespitler doğrultusunda en büyük problemin iş sahaların olmayışını görüyoruz. Cide ilçemiz teşvik bölgesi olarak görünüyor ve bu konuda bizlerin firmalara girişimleri var. Özellikle kendi işim olan sanayi tekstil makineleri üretiyoruz. Anadolu’nun birçok kesiminde tekstil ürünleri üreten ve yüzlerce çalışanı olan müşterilerimiz var. Bu firmalardan bir kaçı ile görüşüp Cide’de tekstil alanında ilk etapta 200 kişinin çalışabileceği bir fabrika açtırmak istiyoruz. Bunun için birkaç firma ile görüştük ve ilk aldığımız tepkiler çok olumlu oldu. Şahsım aday gösterilemese bile ilçeme bu yatırımı getirmek için elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Çünkü ben doğduğum toprakları ve insanını seviyorum” dedi.

“Tersane canlandırılmalı”

Cide Irmak Mahallesinde ki tersaneye de değinen Savdıç, buranın canlandırılması ilçe için çok önemli olduğunu belirtti.

Savdıç: “Cide Irmak Mahallemizdeki yer alan tersanelerin canlandırılması ilçenin kalkınması ve büyümesi için çok önemli olarak görüyoruz. Yaptığımız araştırma ve incelemelerde yaklaşık 2000 ile 3000 kişiye istihdam sağlanabilecek bir alanın canlanması çok önemli. Bunun için girişimlerin mutlaka yapılması gerekli, eğer görev verilir ve seçilirsem en büyük mesaimi bu konu üzerine harcayacağım” diye konuştu.

“Gençlik ve yaşam merkezleri”

Açıklamalarını sürdüren Ömer Savdıç, bir ilçenin büyümesi ve gelişmesi için sadece iş alanının değildir diyerek, sosyal projelerinde önemine dikkat çekti.

Savdıç: “Eğer ben aday gösterilip seçilirsem ilçemizin gelişmesi adına sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Bunlardan bazıları gençlik merkezi ile yaşam merkezi. Gençlik merkezinde kız ve erkek gençlerimizi bir araya getirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için zaman geçirebilecekleri hobi odaları, zihinsel ve bedensel aktiviteler, müzik kursları, Santranç ve kültür odası, edebiyat odası gibi birçok hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Yine projelerimiz arasında yer alan yaşam merkezinde kafeteryasından tiyatrosuna kadar birçok hizmeti yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza sunmayı söz veriyorum. Bu hizmetleri kaynağını ise İstanbul’da ki iki büyük belediyeye Cide’mizi kardeş belediye yaparak karşılayarak hedefliyorum. Bunun için iki belediye ile görüşmelerim olumlu şekilde geçti” dedi.

“Cide Amasra ile yarışacak”

Cide’nin turizmde eksiklerine değinen Ömer Savdıç, “İlçemizin turizmde neden geri kaldığı da en çok araştırdığımız konular arasında. Gerek sahilimiz'le gerek doğasıyla Cide keşfedilmeyi bekleyen gizli bir cennet. Turizmde şuan bu halde olmamızın başlıca sebebi her ne kadar ulaşım olarak görünse de, bence bu anlamda birçok eksikliklerimiz var. Bunlardan en önemlilerini tanıtım ve tesisleşme olarak görüyoruz. Maalesef Cide’nin tanıtımı gerektiğince yapılamıyor. Cide’ye 100 kişilik bir grup geldiğini düşünün onları düzgün şekilde konuk edebileceğimiz tesislerimiz yok. Cide’nin hemen yakınında ki Amasra ile Cide’yi kıyaslayınca bu gerçeği görmek çok zor değil. Bizler bu anlamda başarıyı yakalamış birçok yerde turizmci arkadaşlarımızla araştırmamızı yapıyoruz. Cide’nin Amasra’dan daha iyi bir gelişim alanı var. Evet, şu aşamada Amasra bizim ilçemizden çok önde ama ben başkan olursam, ilçemizi turizmde çok daha iyi noktaya taşıyarak Amasra ile yarışacak bir noktaya taşıyacağıma inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Ayrıca, Cide Halk Eğitim Merkezi (HEM) alınan bilgiye göre, yeni açılacak olan dikiş kursunda eğitim görecek olan 20 kursiyer için, Ömer Savdıç’ın Genel Müdürlüğünü yaptığı Aba Makine tarafından, sanayi tipi tekstil makinelerin HEM’e tedarik edilip hibe edileceği öğrenildi.

Ömer Savdıç kimdir?

1980 Cide doğumlu olan Ömer Savdıç, ilk ve orta öğrenimini Cide’de tamamladı. Marmara Üniversitesi mezunu olan Savdıç, evlidir.

İstanbul Kartal’da kurduğu  sanayi tekstil makineleri üreten Aba Makinenin hissedarı ve Genel Müdürüdür.

2003 yılından beri aktif olarak AK Parti Kadrolarının bir çok noktasında yönetim bazında görevlerde bulunmuştur.

STK’larda  birçok görevleri bulunan Ömer Savdıç, Cide Çukurçal Köyü Derneği Kurucu Başkanı, Kas-Der Kartal Şube Başkan Yardımcılığı, Kas-Der Genel Merkez Danışma Kurulu üyeliği, İstanbul Kastamonu Gençlik Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı ile ülkemiz başta olmak üzere, İslam coğrafyasında fikir ve yardım faaliyetleri yürüten (İFADER) İnsani Fikir Akıncıları Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Mehmet SALMAN