'Öncelikli 6 ana konu belirledim'

AK Parti Milletvekili adayı Fatma Serap Ekmekci, 'Öncelikli 6 ana konu belirledim.' dedi.

  • 2274
'Öncelikli 6 ana konu belirledim'

AK Parti Kastamonu 2'nci sıra Milletvekili adayı Fatma Serap Ekmekci, öncelikli çalışma alanları olarak belirlediği 6 ana konuyu sıraladı.

Ekmekci, "14 Mayıs’ta ülkemizin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri gerçekleşecek. Teşkilatımız ve adaylarımız ile her iki sandıkta da gerçekleştirilecek seçime hazırız ve var gücümüzle çalışarak hedefimize ulaşacağız." dedi.

Çok partili dönemde ilk kadın vekil olacak

Milletvekili adayı Ekmekci, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Kastamonu’nun çok partili dönemde ilk kadın vekili çıkarmasına fırsat sağlayan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partimin Genel Merkez ve ilimizdeki tüm teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Şerife Bacı’nın torunlarının sesi TBMM’de gür ve örnek çıkacak." ifadelerini kullandı.

“Birlikte başaracağız. Anadolu irfanı, istişare ve emek ile.” diyen Ekmekci, “Partimden 2019 yılında Belediye Meclis Üyesi ve geçtiğimiz Eylül ayında Kadın Kolları İl Başkanı görevine geldiğimden itibaren ilimizin dertleri ve dermanları üzerine kafa yordum ve emek verdim.

Öncelikli çalışma alanlarım olarak belirlediğim 6 ana konu şu şekilde;

1-Doğa afetleri ve kentsel dönüşüm

Kastamonu, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunuyor. Şehrimizde ve diğer ilçelerimizde eski yapı stoğu fazla. Kamunun motivasyonu ile vatandaşların kentsel dönüşüme yönlemeleri lazım. Ayrıca sel, heyelan, köy yangınları, su kıtlığı riskini yaşıyoruz ve zaman zaman da karşılaşıyoruz. Tüm bu doğa afetlerine karşın sivil toplum farkındalığını artıracak ve kamu işbirliğine dönüşecek projeler yürüteceğim. Kentsel dönüşümün tüm ilçelerimizde hayata geçmesi için mülki idare, yerel yönetim, meslek odaları, üniversite, sivil toplum kuruluşlarının yanında ve destekçileri olacağım.

2-Yerel ekonomi

İlimizin ekonomi sektörleri 'tarım ve hayvancılık, orman ürünleri, madencilik, turizm' olarak sıralanabilir. Ekonomimizi yeterli oranda dışarı açamadığımız için üretim ve ticaretimiz daha çok kendi içinde dönüyor. İhracat başta olmak üzere yeni pazarlar bulmak ve firmalarımızı rekabetçi ve güçlü hale getirebilmek için meslek odaları ve diğer yerel dinamikler ile birlikte çalışacağım. Kooperatifler konusunda mesafe kat edilmesine ön ayak olacağım. İş dünyamızın her kesiminin, işverenlerin ve emekçilerin vekili olacağım. Girişimcilik ikliminin artması için elimden gelen çabayı sunacağım.

3-Eğitim

Kastamonu tarihsel olarak bir eğitim merkezidir. Hem okul öncesinden başlayarak orta öğretim, hem üniversitemizde yüksek öğretim hem de halkın tamamına yayılacak hayat boyu eğitim alanlarında çıtamızı daha yükseğe koyacak projeler içinde olacağım. Özellikle ev kadınlarının eğitime yönelmeleri, meslek kurslarından faydalanmaları için motivasyon sağlayacağım. Kastamonu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel eğitim kurumları ile sürekli istişare, iletişim ve imece içinde olacağım.

4-Geri dönüşüm

Suyun geri dönüşümü, evlerdeki atıkların toplanması ve dönüştürülmesi yönünde projeler oluşturacağım. Geri dönüşüm ürünleri üreten bir kadın kooperatifi kurulmasını sağlayacağım. Geri dönüşümü ev kadınlarımız başta olmak üzere girişimcilere gelir getiren bir alan haline getireceğim.

5-Turizm

Turim ve kültür alanında ilimizin gelişmesine yönelik olarak, Kastamonu’nun UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine farklı alanlarda girmesi için çaba harcayacağım.

6-Sağlık

İlimizin devlet hastaneleri, tıp fakültesi, özel hastaneleri, birinci basamak sağlık kuruluşları ile kendine yeten ve hatta sunduğu teşhis ve tedavi olanakları ile yurtiçi ve yurtdışından hasta çeken bir il olması için bu alandaki tüm kesimlerle ortak emek vereceğim.”