Örencik TOKİ konutlarının sorunları meclis gündeminde

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Örencik TOKİ konutlarını ve yaşanan mağduriyeti Meclis'te gündeme getirdi.

  • 1423
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Örencik TOKİ konutlarının sorunları meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, ihale tarihinin üzerinden 1321 gün geçmesine rağmen halen teslim edilmeyi bekleyen Örencik TOKİ konutlarını ve yaşanan mağduriyeti Meclis’te gündeme getirdi.

TOKİ tarafından 600 günde bitirilmek şartıyla 16 Kasım 2017 tarihinde ihale edilen 316 konutun hak sahiplerine bir an önce teslim edilmesi ve yaşanan mağduriyete son verilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, 41 milyon liraya mal olacak Kastamonu Millet Bahçesi üzerinden de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yüklendi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“TOKİ’nin Kastamonu Merkez Örencik mevkiinde emeklilerimiz için 2017 yılında ihalesini gerçekleştirip yapımına başladığı konutlar halen tamamlanamamıştır. Sözleşme gereği 600 günde bitirilmesi gereken konutların ihale tarihinin üzerinden tam 1321 gün geçmiştir. Hak sahipleri konutlarının teslim edilmesini, yeni yuvalarına bir an önce taşınmayı beklemektedir. Emeklilerimizin yaşadığı mağduriyete seyirci kalınırken, 41 milyon liraya Kastamonu’da Millet Bahçesi yapacağını duyuran TOKİ’ye ve Bakan Murat Kurum’a sesleniyorum; Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle yoksulluğu derinleşen, reva gördüğünüz maaş zammı enflasyon karşısında 1 ayda eriyen emeklilerimiz, Millet Bahçelerinde yuvarlanmak değil, temel ihtiyaçlarından kısarak taksitlerini ödedikleri evlerinde gönül rahatlığıyla, huzur içinde yaşamak istiyor.”