'Orman köylüsü mağdur ediliyor'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, orman köylüsünün mağdur edildiğini söyleyerek, 'Bakan Yumaklı, orman köylüsünün feryadına kulak vermelidir.' dedi.

  • 911
'Orman köylüsü mağdur ediliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, orman köylüsüne üç aydır kesim ücretlerinin ödenmediğini, Kastamonulu olan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın orman köylüsünün feryadına kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyu gündeme taşıyan Milletvekili Hasan Baltacı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin en çok orman köyüne sahip ve en çok orman üretimi yapan ili Kastamonu'dur. Köyünü, ormanını terk etmemek için çok zor şartlar altında üretim yapan orman köylümüze yaklaşık üç aydır kesim ücretleri ödenmemekte, binlerce orman köylüsü mağdur edilmektedir. İşletme müdürlüklerinden hak edişini talep eden, parasını almadığı halde kestiği faturanın vergisini ödeyen kooperatiflere ve köylümüze ikinci bir emre kadar ödeme yapılmayacağı söylenmektedir. Kendisi de Kastamonulu olan Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı orman köylüsünün feryadına kulak vermelidir. Orman Genel Müdürlüğü orman köylümüzün alın terinin, emeğinin üzerinden elini çekmeli, orman kooperatiflerimize ve köylümüze alacağını bir an önce ödemelidir."