Orucu Yasakladılar

Türk Ocakları Derneği Şube Başkanı Doç.Dr.Mehmet Serhan Yılmaz basın açıklamasında bulundu.

  • 604
Orucu Yasakladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Doğu Türkistan 66 yıldır Çin işgalinde!
Ramazan ayında Oruç ibadeti yasaklandı!
Yasaklara uymayan Uygur Türkü öldürülüyor!

Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Türk Ocakları Derneği Şube Başkanı Doç.Dr.Mehmet Serhan Yılmaz; "maalesef Ramazan ayında yasaklar şiddetlenmiş ve Müslüman Uygur toplumu ciddi baskılara maruz kalmıştır. Ramazan ayının başlamasıyla Çin devleti Uygurlara oruç tutmayı, topluca teravih namazı kılmayı, Kur’an-ı Kerim bulundurmayı yasaklamıştır.

Doğu Türkistan'daki Uygurlara baskı yapan Çin’de son yıllarda Müslümanlara yönelik oruç yasağını yeniden yürürlüğe koyduğu görülmektedir. Pekin yönetimi, öğrenci ve devlet memurlarının oruç tutmasına yasak getirdi. Sincan bölgesinde okullara ve idari binalara asılan genelgelerde öğrencilerin beden sağlıklarını korumaları adına onların oruç tutmaları yasaklanmaktadır.

Yasaklarla birlikte öğrencilere zorla oruçlarını bozdurma, ibadet yapanları tutuklama gibi eylemlere girişmiştir. Bu minvalde yaşanan olaylardan birinde, 22 Haziran 2015 tarihinde 28 Uygur Türkü Çin polisinde katledilmiştir. Son günlerde de yine 10 Uygur Türkünün katledildiği haberleri bölgeden alınmış bulunmaktadır. Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. İnsanlık dışı uygulamaların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.

Türk Ocakları Derneği Kastamonu Şubesi olarak bu olaylara sebebiyet veren Çin Hükümetini kınıyor, Türk milletini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza da Yüce Allah'tan rahmet dileriz" dedi.