OSB dosyası, Vali Dallı'ya teslim edildi

Araç-İhsangazi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başvuru dosyası, Vali Meftun Dallı'ya teslim edildi.

  • 1196
OSB dosyası, Vali Dallı'ya teslim edildi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Araç-İhsangazi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başvuru dosyasını Kastamonu Valisi Meftun Dallı'ya makamında teslim ettiklerini açıkladı.

Teslim sırasında, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Araç Belediye Başkan Vekili Mehmet Bezirganoğlu, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kastamonu OSB Başkanı Turgay Dellaloğlu, Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ve Kastamonu OSB Müdürü Seçil Dilekçi hazır bulundu. AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci başka bir programı dolayısıyla katılamadı.

Kastamonu Valiliğindeki toplantıda Araç-İhsangazi OSB kuruluş süreci ile somut bir adım daha atıldı.

Vali Meftun Dallı, Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası tarafından hazırlanan Bilgilendirme Raporu'nu imzaladı.

Rapor, planlanan alanın "OSB" olarak ilan edilmesi talebiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacak ve başvuru yapılmış olacak.

"Süreci hızla sonuca ulaştırmak için çaba harcıyoruz"

Araç-İhsangazi OSB'nin bölgeye istihdam anlamında önemli olanak sağlayacağının altını çizen Vali Dallı, kuruluş çalışmasında iş birliği içindeki tüm kesimlere teşekkür etti ve "Biz sürecin hızla sonuca ulaşması için büyük çaba harcıyoruz. İlgili tüm kurumlarımız bu ivedi durumun bilincinde. El birliği ile ilimize kapsamlı bir OSB kavuşturacağımızdan şüphemiz yok." dedi.

Milletvekili Halil Uluay, "Kastamonu için büyük bir adım, memleketimize hayırlı olması duasıyla." ifadelerini kullandı.