'Otopark yapmak çok mu zor?'

İYİ Partili Ahmet Katar, hastanedeki otopark sorununa değinerek, 'Otopark yapmak çok mu zor?' dedi.

  • 1231
'Otopark yapmak çok mu zor?'

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopark sorunu gün geçtikçe daha da çok artıyor.

İYİ Partili Ahmet Katar, yetkililere seslenerek, "İl merkezinden, ilçelerimizden ve çevre illerden gelen hastalar otoparkta yer bulmak için kaç tur atıyorlar haberiniz var mı?" diye sordu.

KASTAMONU'NUN SAĞLIK ÇİLESİ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Katar, "Mevcut otoparkın yerine kot farkından dolayı 4-5 katlı yeni bir otopark yapılabiliyor. Bunu yapmak bu kadar zormu? Mevcut otoparkın yerine katlı otopark yaparak sorunu çözüp hastalarımızın kolayca hastaneye ulaşmasını sağlayabiliriz. Bu çileden kurtulmuş olurlar. 400 yataklı, 100 poliklinkli hastane yap ama insanlar araçlarını park edip hastaneye giriş yapamasınlar. Bu denizden geçip derede boğulmaya benziyor. Kastamonu’nun sağlık çilesinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor." diye konuştu.

"HİÇ BİR KASTAMONULU BU ÇİLEYİ ÇEKMEYE MECBUR DEĞİL"

İYİ Partili Katar, "Kış geldi, uzak ilçelerden gelen hastalarımızı bu soğuk havalarda randevu sırası, otopark sırası bekletmeyelim. İnsanlar hastaneye yürüyüş yapmaya gelmiyor? Yüzlerce metre öteye araçlarını park etmek zorunda kalan hasta ve yakınları nasıl yürüyecek hastaneye ulaşacak? Bu sorunu siyasiler mi çözecek, başhekimlik mi çözecek, Sağlık Müdürlüğü mü çözecek? Kim çözecekse bir an önce çözsün. Hiçbir Kastamonulu bu çileyi çekmeye mecbur değil. Acilen hem fiziki sorunları ortadan kaldıralım hem de doktora ulaşımı kolaylaştıralım. Maharet meydanlarda esip gürlemek değil, vatandaşın derdiyle dertlenmektir." diye konuştu.