Öz: 'Amacımız Zihinlerdeki Engeli Kaldırmak'

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Öz: 'Öğrencilerimizin Bir Dakikalık Mutluluğu Bir Ömre Bedel'

  • 1318
Öz: 'Amacımız Zihinlerdeki Engeli Kaldırmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Kastamonu İçin Engel Tanımıyoruz" sloganı ile yola çıkan Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine verdiği hizmet ağını genişleterek eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Engelliler Haftası dolayısıyla kurumda öğrenim gören öğrencilere farklı aktiviteler sunan Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Yusuf Öz, Öz Yeni Ay ailesi olarak ellerinden geldiğince bu özel haftayı öğrencileriyle beraber kutlamaya çalıştıklarını, öğrencileri yüzlerindeki gülümsemenin her şeye değer olduğunu ve bunun için burada olduklarını ve her daim öğrencilerin yanınızda olduklarını kaydetti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR DAKİKALIK MUTLULUĞU BİR ÖMRE BEDEL” 
Kurulduğu günden beri hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelliler Haftası öğrencilerine yönelik farklı aktiviteler hazırladı. Sinema, tiyatro, gezi programları gibi aktivitelerde öğrencilerini buluşturan Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez sahibi Yusuf Öz, özel öğrenciler için her türlü detayı düşündüklerini ifade etti. Öğrencilerinin bir dakikalık mutluluklarının bir ömre bedel olduğunu söyleyen Yusuf Öz, amaçlarının Kastamonu il genelindeki tüm engelli öğrencileri bağılarına basmak olduğunu belirtti.

“YAPACAĞIMIZ İŞİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ” 
Öz Yeni Ay olarak Kastamonu’ya en iyi şekilde hizmet etmek için farklı çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Yusuf Öz: “Öğrencilerimiz için Kastamonu’da ilk olan  ‘Uzay Terapi’ uygulamasına başladık. Fizyoterapi için bütün detayları öğrencilerimiz için düşündük. Bu yöntem ile öğrencilerimize daha keyifli çalışmalar yaşatmak amacındayız. Bütün personelimiz ile birlikte gece gündüz demeden daha farklı neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Engellilerimizle beraber çıktığımız bu yolda engellilerimize yapacağımız hizmetler bizim için yüce bir duygu olduğu inancıyla çalışıyoruz. Hiçbir şeyden kaçmayarak gerek engellilerimize, gerekse ailelerine elimizden geldiğince en iyiyi, en güzeli sunmanın çabası içerisindeyiz. Yapacağımız işin en iyisini yaparak engelli ve ailelerine geniş manada düşünürsek Kastamonu’ya layık olmaktır” dedi.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 
Engelliler Haftası dolayısıyla bir takım sosyal aktiviteler düşündüklerini ifade eden Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Yusuf Öz: “Özel öğrencilerimize amacımız sadece kurum içerisinde eğitim vermek değil. Biz öğrencilerimizin sosyal alanda da var olduklarını göstermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi sosyal hayata entegre etmenin gayreti içerisindeyiz. Bazı şeyler sadece konuşarak olmuyor ne yazık ki. Özel öğrencilerimiz mutlu olmadığı zaman öğrencilerimizin aileleri de mutlu olmuyor. Ailenin mutlu olmaması ister istemez öğrencilerimizin ruh haline de yansıyor. Bu sebeple ne yapabiliriz diye düşündük ve aileleriyle birlikte öğrencilerimize sinemaya götürmeyi uygun bulduk. Sinemanın ardından diğer sosyal aktiviteler de yaparak öğrencilerimizin hoşça vakit geçirmelerine vesile olmak istedik. İnşallah bunu başarabilmişizdir. Öğrencilerimiz bu aktivitelerde mutlu oldularsa bizler daha çok mutlu olduk. Bu tür aktivitelerdeki amacımız zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır” diye konuştu.

Gizem ÖZ