Özdağ için anma programı düzenlenecek

Musa Özdağ hocanın vefatının 1. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlenecek.

  • 1418
Özdağ için anma programı düzenlenecek

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi ve Kutlu Bilgi Derneği tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde vefat eden İlahiyatçı yazar Musa Özdağ için anma programı düzenlenecek.

Musa Özdağ hocanın vefatının 1. yılı münasebetiyle hazırlanan program, 4 Şubat 2024 Pazar günü saat 13.30’da Gümüşlüce'deki kabri başında Kur'an tilaveti ve hatim duasıyla başlayacak. Daha sonra ise katılımcılara ikramda bulunulacak.

Program saat 16.00’da Halk Eğitimi Merkezinde yapılacak panelle devam edecek.

Panelde, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Şeyh Şaban-ı Veli AİHL Meslek Dersleri öğretmeni Dr. Hüseyin Sıcak, İstanbul Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu ve Kastamonu Müftülüğü Vaizesi F. Melek Özdağ Karabulut tarafından Musa Özdağ hocanın farklı yönleri anlatılacak.

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor ve Kutlu Bilgi Derneği Başkanı Ahmet Emiralioğlu hazırlanan programa bütün Kastamonu halkını davet etti.

MUSA ÖZDAĞ KİMDİR?

1953 yılında, Konya-Bozkır kazasının Bağyurdu Köyü’nde doğmuştur. İlkokul sıralarında iken babasının işi sebebiyle Kastamonu’ya taşınmış, ilk ve orta tahsilini burada tamamlamıştır. 1979 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nün Tefsir-Hadis bölümünden mezun olmuştur.

Kastamonu İmam-Hatip Okulu’nda tahsilini sürdürdüğü sırada Merhum Mehmet Feyzi Efendi’yi tanımıştır. Onun engin bilgi, tefekkür ve feyzinden istifade etmek için yaz-kış, gece-gündüz yanında olabilme şansını elde etmiştir. Bu feyiz ve bereket yüklü beraberliği, büyük âlim ve veli Mehmet Feyzi Efendi’nin 1989 senesinde vefatına kadar devam etmiştir.

Mehmet Feyzi Efendi’den Merhum Hâfız Ömer Efendi yoluyla tevârüs etmiş oldukları “Temsîli Kırâat” adı verilen Kur’ân tâlimi dersleri almıştır. Bunun yanında Kastamonu’da orta tahsilini sürdürürken Hattat Emrullah Demirkaya’dan hat dersleri alarak, sülüs ve rik’a yazılarını tamamlamıştır.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirmesiyle birlikte 1980 yılında Kastamonu İmam Hatip Lisesi öğretmenliğine atanmıştır. Çok bereketli ve verimli bir meslek hayatı geçirmiş, feyizli ve kaliteli geçen dersleri haricinde, gerek hafta sonu tatillerinde, gerekse teneffüslerde ve akşamları ders bitimlerinden sonra verdiği ders ve kurslarla âdeta nefes almadan 25 yılını dolu dolu geçirmiştir.

Öğrencilerine verdiği, Arapça, tefsir, hüsnü hat ve Kur’ân talimi dersleri yanında, Cuma akşamları halka açık sohbetleri ve yine halka açık olarak Pazar günleri Nesefi Tefsiri’nden verdiği feyizli tefsir dersleri vefatına kadar devam etmiştir.

İlimle dolu geçen ömrünü 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tamamlamıştır.

Allah rahmet eylesin.