Özdağ, vefatının 1. yılında anıldı

Musa Özdağ vefatının 1. yılında düzenlenen törenle anıldı.

  • 1215
Özdağ, vefatının 1. yılında anıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi ve Kutlu Bilgi Derneği tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde vefat eden Mehmet Feyzi Efendinin talebesi, ilahiyatçı, eğitimci, yazar Musa Özdağ için "Kur’an’a Adanmış Ömür" temasıyla anma programı düzenlendi.

Gümüşlücedeki kabri başında başlayan programa Musa Özdağ'ın ailesi, çok sayıda talebesi, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda Kastamonulu katıldı.

TÜRKAV Şube Başkanı Kamil Çonkor, "Peygamber Efendimiz (sav), 'alimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberler altın ve gümüş miras bırakmaz, sadece ilim miras bırakırlar. O mirası alan kimse, bol nasip ve kısmet almış olur' buyuruyor. Efendimiz aleyhisselamın ifade buyurduğu o mirası aldığına, bolca nasiplendiğine ve nasiplendirdiğine hepimizin bizzat şahit olduğu Musa Özdağ hocamızı, Hakka yürüyüşünün 1. yılında anmak üzere toplandık. Musa Özdağ hocamız kendine has dil ve üslubu ile birçok eser kaleme almış, sayısız öğrenci yetiştirmiş, Merhum Feyzi Efendi’den aldığı emaneti, yazdığı kitaplar vasıtasıyla bizlere ulaştırmış, emaneti bizlere teslim ederek aramızdan ayrılmıştır. Ömrünü Kur’an’a adamış bir âlimi, bir Kur’an aşığını birkaç dakika içinde anlatmaya çalışmak hem O’nun ruhaniyetine haksızlık olur hem de buna bizim lügatimiz yetmez." diye konuştu.

Kur’an tilavetiyle devam programın ilk bölümü, Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Uzun tarafından yapılan hatim duası ile sona erdi.

Özdağ, vefatının 1. yılında anıldı

Anma programının ikinci bölümü Halk Eğitimi Merkezindeki panelle devam etti.

Panelde, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu panel başkanı olarak yer alırken, Şeyh Şaban-ı Veli AİHL Meslek Dersleri öğretmeni Dr. Hüseyin Sıcak, Musa Özdağ hocanın ilmi yönünü, İstanbul Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Musa Özdağ hocanın şahsiyetini ve Kastamonu Müftülüğü Vaizesi F. Melek Özdağ Karabulut ise Musa Özdağ hocanın ailevi yönünü anlattı.

Panel, konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.