Özdemir, basın mensuplarıyla buluştu

AK Partili Kastamonu Belediye Başkan aday adayı Yaşar Özdemir, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla buluştu.

  • 1340
Özdemir, basın mensuplarıyla buluştu

Kastamonu'da bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelen AK Partili Belediye Başkan aday adayı Yaşar Özdemir, aday olmaktaki amacını açıklayarak, "Kastamonu'da doğduk, Kastamonu'da öleceğiz ve geride hoş bir seda bırakmamız lazım." dedi.

Mali Müşavirlik mesleğinin en alt bölümünde işe başladığını söyleyen Özdemir, "Kastamonu bize birçok şey kazandırdı. Kastamonu'da güzel işler yapmak nasip oldu. Hem ticari, hem insani, hem sivil toplum, hem sosyal, hem de kültürel anlamda elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi olarak şu anki Milletvekilimiz Halil Uluay'la birlikte 3 yıl görev yapma imkanımız oldu. 2017 yılında il başkan adaylığı, 2018'de Milletvekili aday adaylığı sürecimiz oldu. 2015 yılından bu yana AK Parti'nin içerisindeyiz." diye konuştu.

"ORTAK AKIL VE İSTİŞARE"

Özdemir, "Kastamonu Belediye Başkan aday adaylığımızı kamuoyuna ilan ettikten bugüne kadar muhtarlarımızla, kanaat önderlerimizle, Kastamonu halkıyla, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileriyle istişareler yaptık. Ortaya bir bilgi birikimi çıktı. Fikirlerinden yararlandık ve yararlanacağız. Bize az da olsa bir sentezini çıkartma imkanı verdiler. Ortak akıl ve istişare ile Kastamonu Belediye Başkanlığına giden yolda iki motto bizim siyaset yapmadığımızı ve hedefimizin Kastamonu'ya hizmet olduğunu ortaya koydu." diye konuştu.

Özdemir, basın mensuplarıyla buluştu

"NOT ALDIĞIMIZ ŞEYLERİ HAYATA GEÇİRMEYİ BİLİYORUZ"

Kastamonu sorunlarıyla ilgili çalışma yaptığını belirten Özdemir, "Unutmamak için not alıyoruz. Not aldığımız şeyleri de hayata geçirmeyi biliyoruz. Sadece amacımız ve hedefimiz Kastamonu'ya hizmet etmek. Kastamonu'yu tarih, doğa, kültür, manevi, sportif ve turizm anlamında bir kent yapmak istiyoruz. Ticaret anlamında da önemli projelerimiz var. Kastamonu merkez nüfusunu 10 sene sonra 350 bin görüyorum. Buna hazır olacağız. Kültürümüzün, doğamızın ve tarihimizin dejenere olmaması lazım. O zaman biz belediyenin insanlara daha iyi hizmet vermesi noktasından bahsedebiliriz. Biz o zaman Kastamonu'da istihdamdan, geriye göçün ne olduğundan bahsedebiliriz. Buna gerçek anlamda önem veriyoruz." diye konuştu.

Kapsayıcı toplum politikaları yapmayı düşündüklerini belirten Özdemir, "Kentsel yoksulluk ve sosyal yardım, sosyal dışlanma ile mücadele, yeterli ve uygun konutlara erişimin sağlanması, dezavantajlı gruplar için kapsayıcı eğitim planı, kaliteli ve kolay erişilebilir kamu hizmeti, iş gücü piyasalarının desteklenmesini sağlayacağız. Çocuk, yaşlı, engelli ve gençler için yeni projeler geliştireceğiz. Dezavantajlı gruplar daha fazla istediğini alabilmeli. Sadece bir alan içerisinde değil, tüm Kastamonu'da olabilmeli. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Canlı ve açık kamusal alanlar yaratacağız. İnsanların yararlanabildiği alanlar. Güvenli şehir." diye konuştu.

"YENİLİKÇİ BİR ŞEHİR MODELİ UYGULAYACAĞIZ"

Kastamonu'da unutulmaya yüz tutan istişareyi ve ortak aklı hayata geçireceklerini belirten Özdemir, "Yenilikçi bir şehir modeli uygulayacağız. Ortak akıl ve istişare kültürü yapacağız. Bundan gocunmayacağız. Akıl akıldan üstündür. Kastamonu'da bugüne kadar taşı taş üstüne koyan her kişi bizim açımızdan değerli. Bugüne kadar görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, parti yöneticilerine, vekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Kastamonu ile ilgili dertlenen her kişi bizim açımızdan değerli. Belediyecilik aslında tek bir amaçla siyasi partiye sığdırılabilecek bir şey değil. Ben her kesimden oy alabilecek durumda bir aday olduğumu düşünüyorum. Ayrıca partimizin gösterdiği aday ben olmazsam gösterilen adaya da her türlü manada destek vereceğim ve seçilmesi için çalışacağım." ifadelerini kullandı.