'Permakültür' çalışması başlatıldı

Sürdürülebilir Tarım Projesi 'Permakültür' çalışmasını başlatan Kastamonu Ülkü Ocakları, uygulama merkezini kurarak ilk ürünlerini aldı.

  • 1919
'Permakültür' çalışması başlatıldı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda Sürdürülebilir Tarım Projesi ‘Permakültür’ çalışmasını başlatan Kastamonu Ülkü Ocakları, uygulama merkezini kurarak ilk ürünlerini aldı.

Devrekani mevkiine kurulan Permakültür uygulama merkeziyle ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar, “Geleceğin büyük Türkiye’sinin inşasına bizlerinde katkısı olması gerekiyordu. Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalara hızla başladık ve Devrekani mevkiinde Permakültür uygulama merkezini oluşturduk. Ardından burada gerekli çalışmaları yaparak ilk hasatımızı yapmanın sevincini yaşadık. Permakültür, özellikle şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan ve bunun da sürdürülebilir olmasını sağlayan bir tasarım modelidir. Bu yolda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Türk gençliği üreten Türkiye’nin nişanesidir. Bu proje üretimin değerini de gösteren bir adımdır” ifadelerini kullandı.