"Çanakkale ruhu halen tazedir"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 557
"Çanakkale ruhu halen tazedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 3. yılına idrak etmiş bulunuyoruz.

15 Temmuz zaferi, tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onurudur. 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainler karşısında kanlarıyla tarih yazan hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, cesaret ve fedakarlıkları için teşekkür ediyor, Allah'tan uzun ömürler diliyorum. Türk tarihi boyunca kazandığımız her zaferin ardından azim, cesaret ve kararlılık vardır. 

Bu zafer, 1915 ve 1916’da mezun vermeyen Abdurrahman Paşa Lisesinin, tüm erkekleri Çanakkale’de şehit olduğu için adı Ersizlerdere olarak değişen köyün, Halime Çavuşların, Şerife Bacıların bizlere miras bıraktığı Çanakkale ruhunun hala taze olduğunu göstermiştir. Milletimiz FETÖ'nün yaptıkları karşısında vatanı için canından, çocuklarından, sevdiklerinden vazgeçmiştir.

15 Temmuz bağımsızlığımızı korumanın yanında, ülkemizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesinde de önemli bir noktadır. 15 Temmuz tarihe bir kayıttır. Unutmayacak, unutturmayacağız.

Rabbim bu birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korusun."