CHP'den 'Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü'

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılında halkla buluştu. Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü'nde buluşan partili partisiz yüzlerce kişi 'Ne Mutlu Türk'ün Diyene' sloganları attı.

  • 1398
CHP'den 'Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Cumhuriyet’in 93’üncü yaşını İl, Merkez İlçe, Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ortak düzenlediği kortej yürüyüşü ile kutladı. Ellerine Türk Bayrağı alan yüzlerce kişi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Kışla Parkı önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe katılan yüzlerce kişi ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları attı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş’in de destek verdiği yürüyüşte Atatürk ve Şehit Şerfie Bacı Anıtı’na çelen konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Muzeffer Bıyıklı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türkiye genelinde kutlamaların engellenmek istendiğine dikkat çeken Muzaffer Bıyıklı: “Halkımızın alanlarda coşkuyla, heyecanla, sevinçle milli değerlerine sahip çıktığını gösterecek kutlamalar engellenmeye çalışılıyor. Milli bayramlar alanlarda vatandaşların katılımıyla coşku içinde kutlanır. Biz buna inanıyoruz. Biz bu sözümüzü yerine getiriyoruz.

Cumhuriyetimizin niteliklerine, ilkelerine, değerlerine karşı bir yıpratma kampanyası var. Bunu zaman zaman dozunu arttırarak ortaya koyuyorlar. Ancak şu bir gerçek ki Cumhuriyete herkes sahip çıkacak ve Cumhuriyetimizin ilkelerini ve değerlerini değiştirtmeyeceğiz” diye konuştu.

Yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekilleri Emekli Albay Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkan Yarımcısı Mehmet Diribaş, Kastamonu Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kazım BOLAT