Prof. Dr. Yenidünya Tosya Ziyaretlerini Sürdürdü

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Tosya ziyaretlerini sürdürüyor.

  • 546
Prof. Dr. Yenidünya Tosya Ziyaretlerini Sürdürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et


CHP Kastamonu Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Hasan Şen ve Yılmaz Karakoç Haziran 2015 seçim çalışmaları kapsamında Tosya ziyaretlerini sürdürüyor.

Tosya’da vatandaşlar, esnaflar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen CHP Kastamonu Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Tosya’nın sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu.

7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde ‘Sıkılmadık el, fethedilmemiş gönül bırakmayacağız’  sloganı ile çalışmalarını yoğunlaştıran Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Tosya ziyaretlerini sürdürüyor. Esnaflarla bir araya gelen, vatandaşlarla sohbet edip çay içen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, hayatta en önemli olayın gönüllere girmek olduğunu ve bu gaye için gece gündüz demeden çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Tosya’nın en büyük sorununu Kastamonu ile olan ulaşım sorunu olduğuna dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, ulaşım sorununun çözüldüğünde Kastamonu-Tosya arasındaki etkileşimin daha fazla artış göstereceğine dikkat çekti. 

“KASTAMONU-TOSYA YOLU’NU MUTLAKA YAPACAĞIZ”

Ulaşımdan kaynaklanan sebepler yüzünden Tosya ile Kastamonu arasında hem ticari hem de sosyal açıdan kopukluk oluştuğunu belirten Prof. Dr. Yenidünya: “Tosya-Kastamonu arasındaki ulaşım süresi 1 saat 30 dakika sürerken Tosya-Ankara arasındaki ulaşım süresi 1 saat 45 dakika sürüyor. Hal böyle olunca Tosyalı hemşerilerim bir işleri olduğu zaman ya Çankırı’yı tercih ediyor ya da Ankara’ya gidiyor. Tosya’da istihdam sağlayan iş adamlarımız Kastamonu Havaalanı yerine Ankara havaalanını kullanıyor. Hasta olan vatandaşlarımız yoldaki sıkıntılar nedeniyle başka illere tedavi olmak için gidiyor. Alış verişini yine başka illerden temin etmeye çalışıyor. Önce Tosya ile Kastamonu arasındaki bu ulaşım kopukluğunu gidermeliyiz. Kastamonu Tosya arasındaki yol yapılırsa, Tosyalı hemşerilerim her türlü işini kendi ilinden yapar hale gelir. Tosyalılar Ankara havaalanı yerine Kastamonu havaalanını kullanır. Bu Kastamonu ekonomisine de büyük katkı sağlar. Biz Kastamonu ile Tosya arasındaki ulaşım sorununu çözeceğiz. Tosya-Kastamonu arasındaki yolu daha modern hale getirip Tosyalı hemşerilerimiz ile Kastamonulu hemşerilerimiz arasında köprü kuracağız. Hem Kastamonu kazanacak hem de Tosya kazanacak” dedi.

“TOSYA’YA FAKÜLTE AÇILMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ”

Eğim alanında da Tosya’ya yeteri kadar destek verilmediğini ifade eden Prof. Dr. Yenidünya: “Tosya gibi Kastamonu’muzun en büyük ilçesinde meslek yüksek okulunun olmaması büyük bir eksiklik.  Kastamonu Üniversitesi Tosya’daki potansiyeli görerek buraya bir ilçenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir fakülte açması gerekir. Bu fakültenin de açılabilmesi için bir siyasi irade olması gerekir. Biz bu siyasi iradeyi sağlamak için Tosya’dayız. Tosya’ya söz veriyoruz. Tosya coğrafi konumundan ve sanayi bakımından güçlü bir konumda bulunuyor ve Tosya’mız fakülteyi fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

“SAĞLIK SORUNU KASTAMONU’NUN KADERİ DEĞİLDİR”

Kastamonu’nun ilçelerinin genelinde yaşanan doktor sıkıntısına da değinen Prof. Dr. Yenidünya: “Kastamonu’muzda yaşanan doktor sıkıntısı özellikle ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza büyük mağduriyet yaşatıyor. Tosya’da yeni hastane yapılarak bina sorunu çözülüyor ancak doktor sorununu çözemiyoruz. Sağlıkta çağ sadece bina ile atlatılmaz, doktor sorunu çözülerek atlatılır. Sağlık sorunu Kastamonu’nun Tosya’nın ve diğer ilçelerimizin sorunu değildir. Sağlıkta laf ile değil sorunları çözerek çağ atlatacağız” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT