"3600 ek gösterge bütün memurlara verilmelidir"

BİL-SEN Genel Başkanı ve TÜM-MEMURSEN Genel Başkan Yardımcısı Raşit Balaban, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 819
&quot3600 ek gösterge bütün memurlara verilmelidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Balaban; "Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüdür. Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 salgını bütün dünyayı etkisi altına aldı. Tabiki bu durumdan ülkemizde etkilendi. Devletimizin daha önceden almış olduğu tedbirler sayesinde salgın da diger ülkelere nazaran çok daha iyi durumda olduğumuz açıktır.

Bu salgın döneminde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, emniyet teşkilatımız, belediye personelimiz ve diğer bütün kamu çalışanlarımız var gücüyle vatandaşımıza hizmet noktasında görev yapmaktadırlar. Bu birliktelik ve gerçekten özverili çalışma sayesinde bu salgın hastalık  döneminde bir nebzede olsa sorunlar giderilmekte, vatandaşlarımızın sağlığı ve hayatını idame ettirmesi yönünde Devletimiz ve Devlet yapısının baş aktörleri kamu çalışanlarımız üzerilerine düşen görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde kamu çalışanlarımızın çözülmesi gereken sorunları, devleti yönetenlerden istek ve beklentileri bulunmaktadır. Bunların başında görevlendirmeler de ve atamalarda Adalet ve Liyakat Ülküsünden hiç bir zaman  ayrılmamalıyız. Memurlarımıza daha önceleri bir çok kez söz verilmesine rağmen yerine getirilemeyen  3600 ek gösterge konusunun hiç bir ayrım yapılmadan bütün memur kardeşlerimize verilmesi gerekmektedir.

Memurlarımızın ücretlerinde ciddi bir iyilestirilme yapılmalıdır. 4/B statüsünde çalışan tüm personel kadroya alınmalı, sözleşmeli personel alımı yapılmamalıdır.

Sağlık çalışanlarının ücretlerinde ciddi bir iyilestirilme yapılmalı, virüs salgını mücadelesi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız şehit statüsünde sayılmalıdır.

Zabıta ve itfaiye personelimizin ücretlerinde ciddi bir iyilestirilme yapılmalı, ödenen mesai ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi, günün şartlarına göre uyarlanması gerekmektedir.

Bu yeni durumda yıpranma hakkı düzenlemesi gözden geçirilmeli, bu salgında ne kadar etkili görev yaptıkları gözlerden kaçmayan diğer memur kardeşlerimizi de alacak şekilde kapsamı genişletilmelidir.

Belirtmiş olduğum sorunların en kısa sürede çözülmesi konusunda hükümetimizin ve diğer siyasi parti yetkililerinin gerekli adımları atacakları umudu ve temennisiyle, memur kardeşlerimizin ve tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum."