"Atatürk, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 314
&quotAtatürk, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın; "Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadele’nin kutup yıldızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yıl dönümünde saygıyla yad ediyoruz.

Aziz Atatürk büyük bir komutan, üstün meziyetleri olan bir devlet ve siyaset adamı olarak Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. O, milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir. Onda; karamsarlığa tamah etmek, karanlığa teslim olmak, yılgınlık ve yenilgiyi kabullenmek hiç görülmemiş, hiç rastlanmamıştır. Tarih boyunca, hüner ve haysiyet sahibi devlet ve siyaset adamları için zorluklara, imkânsızlıklara, darboğazlara boyun eğme hali hiç yoktur. Aziz Atatürk umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur. Harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getirmek onun marifeti, onun muzafferliği olmuştur. Önce vatan kurtarıp sonra devlet kuran milliyetçi bir mimar, milli bir mihverdir.

Bu düşüncelerle aziz şehitlerimizi, kurucu kahramanları, kurtuluşumuzun mümtaz neferlerini rahmet, minnet, şükran hislerimle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."