"Basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir"

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 458
&quotBasın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; "Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın; demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, toplumumuz için büyük önem teşkil eden güzide bir meslek grubunun temsilcileridir.

Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.

15 Temmuz’da milli iradeye darbe vurmak isteyen FETÖ’ye karşı milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.

Basında sansürün kaldırılışının 111. Yıldönümünde, ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum. Aramızdan ayrılan basın mensuplarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum."