"Bize tarih dersi vermek isteyenler dönüp aynaya baksınlar"

Türk Ocakları Derneği Kastamonu Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, ABD Temsilciler Meclisinin Kararı hakkında açıklamada bulundu.

  • 422
&quotBize tarih dersi vermek isteyenler dönüp aynaya baksınlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılmaz; "Bazı müspet beyanlar dışında Türkiye'ye karşı uzun bir süredir düşmanca bir siyaset takip eden ABD, bu defa Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen iki kararla bu tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kararlardan birisi sözde Ermeni Soykırımı, diğeri ise Cumhurbaşkanımız, bazı bakanlarımız ve askerî yetkililerimiz hakkındadır. Bu kararların, Barış Pınarı Harekâtı üzerine ve tam da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığımız günde alınmış olması, tamamen art niyetli ve düşmanca bir tavır olarak değerlendirilmektedir.

'Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’nin kararlarını kınıyoruz'

ABD Temsilciler Meclisi üyelerine ve Türk düşmanlığı yapanlara ilan ederiz ki, onların Türk Milletine soykırım yaftası yapıştırma densizlikleri, bizim indimizde hükümsüzdür. Türk Milleti, yüz yıl önce kendisine kefen biçmeye kalkanlara ve onların uşaklarına gereken cevabı Çanakkale'de, Sakarya'da ve Büyük Taarruz ile vermiştir. ABD yetkilileri siz, köklerini kazıdığınız Amerika yerlilerinin, atom bombası ile katlettiğiniz Japonların, kendi kurduğunuz terör örgütlerini bahane ederek Afganistan'dan Yemen'e, Irak'tan Libya'ya kanlarına girdiğiniz Müslümanların hesabını veriniz. Orta Doğu’daki hesaplarınıza projelerinize Ermenileri alet etmeyiniz.

Osmanlı Devleti, sizin misyonerlerinizin, Batılı devletlerin ve Rusların kışkırttığı Ermeni çetelerinin ihanetlerine karşı bir nefsi müdafaa tedbiri olarak Sevk ve İskân Kanunu'nu çıkarmak durumunda kalmıştır. Rus işgali üzerine Doğu Anadolu'da Ermeni çetelerinin katlettiği Müslüman sayısı beş yüz binin üzerindedir. Bütün bunlar oradayken sizler utanmazca, tarihî gerçeğe uymayan ve hukukî temeli olmayan  “Ermeni Soykırımı” yalanını icat ve kabul ediyorsunuz. Türk Milletine attığınız bu iftirayı reddediyor, Temsilciler Meclisi’nin aldığı bu kararı tel’in ediyoruz.

'Bize tarih dersi vermek isteyenler dönüp aynaya baksınlar'

Bu coğrafyada yaşayan insanları bin yıl, din ve ırk ayrımı yapmadan bir arada yaşatan ecdadımızla aynı kanı ve ruhu taşıyoruz. Türk Milleti, sizin tehdit ve şantajlarınıza boyun eğecek bir millet değildir. Bin yıldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizi bir terör örgütünü kullanarak bizden ayırma ve İslam dünyasının içine yüz yıl sürecek bir fitnenin tohumlarını ekme planlarınız başarılı olamayacaktır. Türk Milleti ve Türk Devleti kıyamete kadar var olacaktır. Bu siyasî bir söylemdir. Bu asılsız iddiaları çürütecek bilgi ve belgeler mevcuttur. Konunun, alanında uzman akademisyenlere bırakılması yeterlidir. Kamuoyuna ve yüce Türk milletine saygıyla duyururuz."