"Bizi biz yapan İstiklal Marşımızdır"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 340
&quotBizi biz yapan İstiklal Marşımızdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Bugün, milletçe İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 99. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu cennet vatana kasteden düşmanlara karşı büyük bir azim, inanç ve fedakârlıkla kazanılan istiklal mücadelemiz, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un coşkulu mısralarıyla İstiklal Marşında ölümsüzleşmiştir.

Bizler bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu istiklal mücadelemizin ölümsüz destanı İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza, 15 Temmuz’da canını ortaya koyan aziz milletimize Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus’ta Zeytin Dalı harekatı ile Afrin’de Bahar Kalkanı operasyonu ile İdlib’te şehadete koşan kahraman askerlerimize bugüne kadar vatanı uğruna şehit olan tüm şehitlerimize borçluyuz.

Bu yüce millet İstiklal Marşımızın TBMM'de kabul edilişinin 99. Yıl dönümünde, bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermektedir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı henüz kabul edilmeden Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nde Osmanlıca halini bastırarak milletine sunan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"