"Bu gün burada nefes alıyorsak onların sayesindedir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 321
&quotBu gün burada nefes alıyorsak onların sayesindedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın yazılı mesajında; "Tarih boyunca kahramanlarımız, topraklarımızı korumak için canlarını ortaya koymuşlardır. Başımızın tacı olan gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Bin yıldır onların sayesinde bu topraklar bize vatan olmuştur. Bu gün burada nefes alıyorsak onların sayesindedir.

Yıllardır cephelerde, memleketimize uzanan elleri kıran, vatanımızın istiklal ve istikbaline sahip çıkan aziz milletimiz, bu günde her türlü koşulda ülkemizin ve bu büyük Türk Milletinin huzurunu kaçırmaya çalışan terörist ve hainlerin karşısında durmaya devam etmektedir. Yediden yetmişe herkes bizlere emanet edilen bu vatanın korunması ve yücelmesi için mücadelesini sürdürmektedir. 15 Temmuz’da da Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir bütün olduğunu asla bölünmeyeceğini, vatan savunmasının sadece askeri güçten ibaret olmadığını, kadını, genci, yaşlısı ile gözünü kırpmadan canını seve seve feda edebileceğini dünyaya bunu bir kez daha göstermiştir. Zalimlerin ve hainlerin hedef aldığı bu vatan için nice evlatlar şehit verilmiş, niceleri gazi olmuştur. Tarih bu kahramanlarla doludur ve Kahraman Türk Milleti ebediyen bu toprakları koruyacaktır.

Gazilerimiz vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık sevdasının simgeleri, zirve isimleridir. Bunun için muhterem hatıraları ve verdikleri asil mücadeleleri bizim için hiçbir şeyle kıyaslanmaz değerdedir. Gazilerimizin layık oldukları hürmet ve ilgiden mahrum kalmaları, unutulmaya terk edilmeleri, dahası hak ve taleplerine duyarsızlık gösterilmesi ne vefayla ne de maşeri vicdanla izah edilecektir. Unutulmamalıdır ki, şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kahramanlıkları ile bizler bu gün bu topraklarda yaşıyoruz.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilişinin yıldönümünü olan Gaziler Günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum."