"Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 346
&quotBu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bu günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. 19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde 'Gaziler Günü' olarak kutlanması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Şair Mithat Cemal Kuntay bu durumu; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. 15 Temmuz'da vatanını ve milletini savunmak için canını ve kanını ortaya koyan bu millet şehitlik ve gazilik bilincini benliğinde ne denli diri tuttuğunu bir kez daha göstermiştir. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, son dönemde yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum. Gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."