"Bugün, bizi tutsak etmeye çalışanlara meydan okuduğumuz gündür"

Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Abayoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 428
&quotBugün, bizi tutsak etmeye çalışanlara meydan okuduğumuz gündür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abayoğlu; "Bugün Cumhuriyet Bayramının 96. yıldönümünü daha büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutlayacağız. 96 yıl önceki inanç ve bağlılıkla, hep birlikte kutlu bir bayram coşkusunu paylaşıyoruz.

Bugün; bize hükmeden, bizi tutsak etmeye çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıl dönümüdür.

Bizi tutsak etmek isteyen güçler başarılı olamaz; çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan vatan diye erkeğinin yanında kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur. Çünkü Anadolu; özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin, canlarını hiçe sayanların, düşmanın topuna güllesine göğsünü siper edenlerin yurdudur.

Takvimlerin 29 Ekim’i gösterdiği gün ilan edildi cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz kahraman Atatürk’ün Türk Ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseridir. 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Ulusumuzun geleceğinin gençlerin elinde olacağını bilen Atatürk, 'Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz' demişti. Öyleyse bizler Atatürk gibi yüce bir liderin önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocukları olarak ışığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktayız. Atatürk kadar çalışkan ve onun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalı yüreklerimiz.

Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım.

Bayramımız kutlu olsun!  Cumhuriyetimiz daima yaşasın."